Sonia ne deschide ușa casei ei din Cluj-Napoca. Realizată împreună cu arhitecții de la Etaj4, casa are o amenajare modernă și relaxată. Ce idei putem prelua din această amenajare, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Casa este structurată în parter, etaj și mansardă. La parter, deși în proiectul inițial bucătăria era deschisă către living, proprietara a decis să delimiteze totuși bucătăria de living, dar, în același timp, să nu existe „bariere vizuale” între cele două spații. Astfel, a fost integrat un perete vitrat ce permite luminii naturale să pătrundă în ambele încăperi.

 

 

În living, spațiul restrâns îmbină elemente naturale – lemnul și piatra, iar canapeaua a fost realizată pe comandă pentru a se integra perfect în spațiul disponibil.

 

 

Bucătăria cuprinde aceleași combinații de culori precum în living, gri – verde – culoarea lemnului. Blatul are culoarea stejarului, iar gresia imită parchetul, faianța verde pastel este în relief sub forma unor frunze delicate. Mobilierul este realizat pe comandă, cu fronturi din MDF vopsit și electrocasnicele ascunse în mobilier. Dacă te gândești că ai nevoie și de o ladă frigorifică, aici găsești câteva sfaturi despre cum să o alegi.

 

 

Zona de dining este acaparată vizual de fototapetul care completează imaginea parterului, una plină de elemente naturale.

 

 

Zona de intrare a trebuit, în primul rând, să aibă funcționalitate, nu doar un aspect plăcut. Astfel a luat naștere acest mic loc de încălțat, încadrat într-un corp de mobilier destinat aceluiași scop – de a păstra lucrurile „la îndemână”. Sub scări, spațiul este dedicat depozitării, fiind despărțit în 3 zone distincte – pantofar, haine pe umerașe (pentru a evita existența unui cuier la vedere) și veselă.

 

 

Balustrada și piesele de decor de pe perete au ca punct comun geometria foarte bine reliefată prin negrul mat și plantele de interior.

 

 

Pe lângă o baie de serviciu aflată la parter, la etaj există și baia ce servește dormitorul matrimonial și camera de oaspeți. Gresia și faianța au o nuanță de bej-roz pudră, oglinda este realizată pe comandă pentru a se potrivi dimensiunilor mobilierului – realizate și ele pe comandă. Rama oglinzii este vopsită manual de proprietari.

 

 

Dacă sunteți în căutarea unei mașini de spălat, aceste mașini de spălat haine Beko vă pot veni în ajutor.

 

 

Prima cameră de la etaj este destinată musafirilor, dar este gândită pe termen lung ca și camera copilului. Este cea mai cozy cameră din casă, prin combinații calde și naturale de ratan-iută cu  accente galbene și bejuri pudrate.

 

 

Pălăria din macrame este creată de bunica proprietarei și și-a găsit perfect locul în această cameră. Frunzele de pampas (stufăriș) sunt culese tot de proprietară, în drum spre casă.

 

 

Dormitorul matrimonial se joacă în nuanțe de verde cu roz pudrat și accente aurii. Cele două tablouri de deasupra comodei TV sunt pictate de proprietară în acrilic. Parchetul este în armonie cu mobilierul camerei, ambele având nuanțe pământii stinse. Ideea de „verde” continuă de la parter la etaj și prin culoarea patului și a draperiilor cu motive florale.

 

 

La mansardă găsim o cameră, folosită momentan mai mult drept birou și o baie.

 

 

 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful