Bine ai venit într-o garsonieră cochetă, cu o paletă de culori neutre, în care designerii au combinat elemente rustice și industriale pentru a pune în valoare minimalismul scandinav în toată simplitatea lui. Cei idei pute prelua din amenajarea acestei garsoniere, aflăm din cele ce urmează.

Text: Ionuț Bălteanu

 

 

Marea provocare în amenajarea acestei locuințe a fost dată de compartimentarea spațiului și de integrarea cât mai practică a mobilierului și a decorațiunilor. Ele au fost gândite în așa fel încât să nu încarce prea mult spațiul și așa restrâns. Holul, bucătăria și livingul sunt delimitate vizual: bucătăria are corpurile de mobilier negre și este integrată într-o nișă, zona de seară este închisă cu uși de sticlă ce permit luminii să intre în întreg interiorul, iar pentru zona de luat masa, delimitarea s-a realizat prin corpul de iluminat și piesele de mobilier distincte.

 

 

Dacă nu ai nevoie de ajutor profesional în amenajare și ai lucrări ceva mai complexe de realizat, această carotă îți poate fi de ajutor. În cazul în care pleci de la bloc și te apuci de construcția unei case, nu uita de evacuarea apei menajare. Află de aici un preț pentru o fosă septică.

 

 

În living și hol găsim piese de mobilier retro (cufărul și comoda) împreună cu două piese rustice (masa și băncuța) ce par ieșite din sfera minimalismului scandinav. Totuși ele se integrează în decor datorită nuanțelor mobilierului și a decorațiunilor ce continuă linia cromatică din amenajare.

 

 

Proprietarii utilizează la maximum suprafața restrânsă, livingul fiind separat de dormitor printr-un perete de sticlă. Pentru a se bucura de intimitate, proprietarii au adăugat draperii în aceeași nuanță ca și tăblia de la pat, păstrând astfel linia cromatică. Încă un detaliu care ține de spațiul mic al dormitorului este felul în care este „ascuns” dressing-ul, printr-o perdea de culoare verde închis. O soluție simplă, dar eficientă și accesibilă.

 

 

Pentru a beneficia de extra locuri de depozitare în bucătărie, designerii au utilizat corpuri de mobilier verticale, păstrând în același timp liniile negre și uniforme ale decorului general.

 

 

Măsuța și băncuțele rustice din balcon creează locul ideal pentru a-ți savura cafeaua de dimineață.

 

 

Datorită spațiului îngust din baie și a nevoii de a amplasa mașina de spălat rufe în capătul încăperii, designerii au apelat la instalarea unei cabine de duș pliabile. Ea permite accesul dintr-un capăt în altul al băii atunci când este nevoie.

 

 

Foto: Alicia Edelman

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful