Verde pastel pe pereți și multă lumină naturală într-un apartament de 51 m²

 

Astăzi ne inspirăm și învățăm mici secrete de amenajare dintr-un apartament de două camere, cu o suprafață de 51 m² din Suedia. Haideți să descoperim împreună ce idei putem prelua în propria amenajare din decorul simplu, scandinav și luminos al acestui apartament.

 

 

Pentru că nu au vecini care să le poată privi direct în casă, proprietarii apartamentului au renunțat complet la perdele. Astfel, fereastra curbată devine parte din decor, dar și permite unei cantități mult mai mare de lumină să pătrundă în cameră.

 

 

Rafturile amplasate la înălțime se asigură că amenajarea camerei nu este prea încărcată cu obiecte de decor și cărți. Dacă căutați o soluție ceva mai interesantă pentru depozitarea cărților și accesoriilor de decor puteți încerca o astfel de bibliotecă pentru cărți.

 

 

O altă soluție de a nu încărca vizual spațiu, dar care permite și adăugarea de culoare la interior este ca pereții camerei să fie vopsiți într-o nuanță pastelată, cât mai deschisă posibil. Aici, proprietarii s-au folosit de un verde pastel.

 

 

Măsuța și radioul vintage, coșul din fibre naturale și dulapul cu aer retro aduc personalitate, iar podea nefinisată încălzește decorul și duce cu gândul la o casă rustică.

 

 

Ferestrele aduc înăuntru verdele naturii de afară, însă, proprietarii au combinat culoarea priveliștii cu verdele curd al plantelor de interior ce se regăsesc și în living și în dormitor.

 

 

Încărcat de textile naturale, pe pat, în covor, în corpul de iluminat, chiar și în draperia folosită pe post de ușă la dressing, dormitorul a devenit un spațiu de relaxare, în tonuri naturale de culoare.

 

 

Draperia ce separă dulapul de restul dormitorului este o soluție perfectă de a ascunde privirii o zonă de depozitare. În plus, corpul de iluminat cu picior și oglinda, ambele din metal, sparg monotonia creată de textile și aduc un plus de răceală dormitorului.

 

 

Nici în bucătărie proprietarii nu s-au folosit de perdele și draperii la fereastra. Astfel, ca și în restul camerelor, interiorul este inundat de lumină. Aici, pereții au fost vopsiți într-o nuanță pastel de gri, iar corpurile de mobilier în una crem.

 

 

Dacă cei mici insistă să vă stea pe cap în bucătărie atunci când gătiți, poate că un astfel de birou pentru copii îi va motiva să își termine temele la ei în cameră ori în living.

 

 

 

Simplă, albă, cu o podea pe care mizeria este aproape invizibilă, această baie surprinde prin sifonul de scurgere al lavoarului. O astfel de soluție nu strică deloc estetica amenajării.

 

 

În hol avem surpriza unor pereți roz pastel și a unui suport metalic, perfect pentru depozitarea cheilor, ochelarilor și a altor obiecte pe care ar fi bine să nu le uiți când pleci de acasă.

 

 

Foto: Alvhem 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful