Square House – un interior modern și ușor masculin din Tunari, Ilfov

 

Designerul de interior Sergiu Călifar de la Pure-Mess Design ne deschide ușa noului său proiect de amenajare – o casă de 120 m² din Tunari, Ilfov cu un cuplu tânăr ca și proprietari. Ce idei putem prelua din amenajare, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Casa este dispusă pe două niveluri: la parter zona de zi, un grup sanitar, o depozitare sub scări și camera de zi, iar la etaj trei dormitoare și două băi. Unul dintre dormitoare a devenit dressing pentru dormitorul matrimonial, ce are și baie proprie. Punctul forte al spațiului este reprezentat de deschiderea generoasă de aproximativ 40 de metri pătrați pentru zona de living și dining.

 

 

Comunicarea directă cu bucătăria i-a inspirat pe arhitecți să traseze un spațiu semi-închis, așa că trecerea către living se face prin zona de dining unde se poziționează o masă supradimensionată realizată din lemn ars și, pentru ca linia simplă a componentelor de mobilier trebuie sa fie evidențiată, punctul de atracție îl constituie lustra abstractă inspirată de conceptul Universe, este ca o constelație care reprezintă, ca și concept, universul. Nu lipsesc aluziile industriale: peretele central din living, cu decorative cu aspect de beton aparent, continuă în bucătărie. Cromatica se bazează pe griuri colorate, cu diferite accente de culori, alese în funcție de importanța funcțională a camerelor (galben muștar sau albastru electric).

 

 

Stilul ales este unul modern, cu o linie grafică minimalistă și accente de culori vibrante, iar întreaga amenajare are o notă glam datorată mix-ului între finisajul tip terrazzo și, regăsit la plăcile ceramice din baia matrimonială și „marmura abstractă” mată din bucătărie. În cazul unei astfel de amenajări, este recomandat să nu uitați de securitate. Un videointerfon spy-shop sau o astfel de cameră video spion vor ține la distanță musafirii nepoftiți.

 

 

Cele două dormitoare scot în evidență stilurile diferite ale celor doi beneficiari. Vorbim în acest caz de un dormitor bazat pe culori reci, accente elegante și artistice și un altul plin de culori calde. În cazul ambelor dormitoare se optează pentru efecte de lumină date de benzile LED ascunse. În cazul celui de-al doilea dormitor, patul are o componentă modulară, tăblia acestuia fiind alcătuită din două saltele ce pot fi utilizate ca două canapele joase.

 

 

Pentru că spațiul este unul extrem de generos, o cameră este dedicată exclusiv depozitării articolelor vestimentare, transformându-se astfel într-un dressing veritabil. Una dintre provocările proiectului a fost aceea de a integra în zona dressing-ului toate elementele funcționale dorite, fără a pierde din context linia unui design curat și ascuns. În dressing mobilarea este deschisă, pentru a cuprinde atât hainele de vară cât și cele din sezonul rece.

 

 

Baia principală este desprinsă din centrele de wellness și spa. Pereții sunt placați cu ceramică 1×1 m ce imita lemnul, cu finish de piatră tip mozaic, la care se adaugă oglinda și efectele de mușchi natural. Lavoarul este din Corian și este îmbrăcat în piatră naturală. Mobilierul este extrem de minimalist și se completează perfect cu corpurile sanitare moderne.

 

 

Foto: Andrei Tudoran

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful