Orice pod, oricât de ponosit ar fi, are un extra potențial de a deveni un interior primitor, un spațiu de relaxare, un apartament în plus, ori camera copiilor departe de ochii adulților. În funcție de dimensiunea lui și de un proiect bine pus la punct, spațiul de deasupra casei poate fi complet transformat. Ce trebuie să știți înainte de a vă apuca de treabă și ce idei putem prelua din amenajarea acestui pod din Olanda, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Arhitecții și designerii de interior de la TAKLE/THØRUD ARKITEKTER AS  au început proiectul prin recondiționarea grinzilor de lemn, stabilirea locului unde vor fi ferestrele și finisarea pereților. Din elementele inițiale, au păstrat la vedere câteva dintre grinzile de lemn, dar și unul dintre pereții de cărămidă. Motivul? O atingere caldă într-un decor modern, scandinav.

 

 

Unul dintre cele mai importante aspecte în amenajarea unui pod și transformarea lui într-o mansardă locuibilă sunt iluminarea și ventilarea. Ambele se pot rezolva cu ușurință prin integrarea unor ferestre de mansardă VELUX. Una dintre recomandări este să vă folosiți cât mai mult de spațiul pe înălțime, astfel, ferestrele vor aduce o cantitate mare de lumină la interior, dar și o ventilație mai bună.

 

 

Pe lângă grinzile și cărămida expusă, arhitecții au finisat pereții în alb imaculat, special pentru a amplifica senzația de spațiu la interior, dar și pentru a potența lumina naturală. În plus, pereții și piesele de mobilier negre, împreună cu podeaua din lemn aduc dinamism și căldură decorului.

 

 

În zilele calde de vară, puteți adăuga ferestrelor rulouri decorative și parasolare care vor regla atât temperatura interioară, cât și cantitatea de lumină.

 

 

 

 

 

Desigur, un balcon este dificil de adus în amenajarea unei mansarde, însă, dacă vă place să ieșiți la aer, puteți integra în amenajarea podului un balcon VELUX Cabrio. Acesta se deschide în câteva secunde, oferind o deschidere mare către natură și împrejurimi, după cum se poate vedea și în imaginile de mai jos.

 

 

Mai multe idei și soluții de ferestre pentru mansarde și nu numai, găsiți pe canalul de YouTube VELUX.

 

 

 

O altă soluție de a păstra lumina la interior și de a crea senzația de spațiu este peretele de sticlă. Realizat pe comandă, în funcție de specificațiile arhitecturale ale mansardei, peretele oferă o delimitare a biroului și bucătăriei fără a încărca vizual spațiul.

 

 

 

 

 

Bucătăria, și ea deschisă, este separată vizual prin trecerea de la podeaua de lemn la gresie. Ne plac foarte mult corpurile de mobilier perfect integrate în panta acoperișului, dar și detaliile negre ale electrocasnicelor, bateriei, blatului și corpurilor de iluminat.

 

 

 

În dormitor, ca de altfel și în restul interiorului, grinzile expuse au fost folosite și ca suport pentru corpurile de iluminat. Cu un design simplu, minimalist, ele aduc un strop de industrial amenajării interioare și un contrast estetic între lemn și metal.

 

 

Foto: Christian Zervos

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful