Cu o amenajare ce te face să te simți pe plajă, acest apartament pe două niveluri din Spania este nou construit. Cum au reușit designerii de interior să creeze această atmosferă și ce idei putem prelua în propria amenajare, aflăm din cele ce urmează.

 

 

 

Fiind nou construit, apartamentul risca să devină un banal interior modern și lipsit de personalitate. Însă proprietarii, care l-au achiziționat pentru apropierea de mare – 5 minute de mers pe jos până la plajă – au avut un alt concept pentru el. Le-au cerut designerilor de interior ca paleta cromatică să fie în nuanțele nisipului de pe plajă. Pentru volum și profunzime au cerut textile naturale care să încălzească fiecare colț al casei.

 

 

 

Pentru a completa decorul, designerii de interior au ales podeaua din microciment, nu doar pentru că este răcoroasă ci și pentru că este unitară. Astfel, finisajele de pe pereți și podea sunt ca o pânză pregătită să primească obiectele de decor și piesele de mobilier.

 

 

Pentru că familia are trei copii, proprietarii au ales ca bucătăria, living-ul și sufrageria să fie deschise, la parter. Astfel, copii pot fi supravegheați, lumina naturală poată să pătrundă la interior, iar invitații au loc să socializeze.

 

 

Pânza, rattan-ul și lemnul sunt materiale ce se găsesc din abundență în decor. Ele ajută la completarea atmosferei relaxată și luminoasă din interior.

 

 

Mobila de dormitor este reprezentată doar de pat, noptiere și din dressing-ul închis cu o draperie. Cu toate acestea, atmosfera de vacanță este păstrată prin tonurile de culori, textile și lemnul nefinisat.

 

 

Surprinzătoare este tăblia patului, dar și mai surprinzător este faptul că, inițial, a fost un covor pe care proprietarii l-au pus la capul patului. Dacă nu sunteți atât de curajoși, puteți oricând alege un set de mobilier pentru dormitor.

 

 

Draperiile ce ascund privirii dulapurile joacă un rol foarte bine definit în adăugarea de volum și textură amenajării. În camera celor mici, textilele sunt și ele din abundență, dar găsim și prima pată de culoare, albastru, ca marea.

 

 

Foto: El Mueble 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful