Designerul de interior Ana Maria Calina de la studioul AMC Interiors ne deschide ușile și ne invită într-un tur virtual al unui apartament de 55 m² din Brașov. Apartamentul, scos la închiriat, a fost amenajat în stil modern, cu accente industriale. Ce idei putem prelua din designul acestui proiect, aflăm din cele ce urmează.
Din punct de vedere al compartimentării, apartamentul are o baie, zona de hol, o bucătărie, un dormitor, un living cu zonă de dinning și o cameră tehnică. Bugetul alocat pentru partea de mobilare și decorațiuni a fost în jur de de 11000 euro. Nu au existat intervenții la partea tehnică (modificări la instalațiile electrice sau la instalațiile sanitare).
Bucătăria este una modernă ca și dotări și model de fronturi (mânere ascunse de tip J, sisteme de tip jolly, feronerie Blum, plintă vopsită neagră etc.) completată de elemente industriale (scaune metalice, rafturi metalice, corpuri de iluminat).
Electrocasnicele și chiuveta de bucătărie, negre, integrate în blatul din lemn nu sparg liniile drepte ale mobilei de bucătărie. Frigiderul, și el negru, a primit propriul spațiu într-o nișă. Dacă sunteți adeptul unor aparate care consumă puțin, puteți afla mai multe despre clasele energetice la electrocasnice.
Cea mai mare provocare din timpul amenajării, ne spune designerul de interior, au fost riflajele care acoperă caloriferele. „Din cauza faptului că sunt grele, am identificat o metodă de prindere de perete și de pardoseală”. O soluție ingenioasă, care aduce un plus estetic unei zone tehnice, dar și unitate în amenajarea unde lemnul încălzește decorul.
In holul de la intrare a fost integrat un dulap cu rol de cuier și o consolă atașată pentru a masca laterala dulapului. Taburetul a venit in completarea consolei ca și accent de culoare. Desigur, el are și un rol funcțional. Holul este una dintre încăperile ce tind să se murdărească foarte rapid. Aici găsiți câteva soluții de curățenie pe care le puteți crea, siguri, acasă.
În living au fost amenajate două zone, una de dining și zona tv. Spațiul a permis acest lucru, iar designerul a legat decorul prin cromatică. Caloriferul a fost mascat cu riflaje verticale care lasă să treacă căldura. Acestea sunt un element decorativ de impact, des întâlnite în multe tipuri de amenajări. Paleta cromatică este compusă din culori calde / reci și complementare albastru /galben muștar.
In cazul dormitorului, designerul a plecat de la ideea de funcționalitate și utilitate. S-a dorit un dormitor cu spații de depozitare suficiente, dar care să nu pară aglomerat.
Pe perete a fost adăugat un tapet cu textură de țesut, cu nuanțe discrete de albastru.
Taburetul are rol decorativ, el fiind un accent de culoare. Aici paleta cromatică este restrânsă, s-a mers mai mult pe culori neutre care să dea senzația de liniște. Finisajul tip lemn este cel care încălzește atmosfera.
Foto: Alma Linda