Astăzi ne inspirăm din amenajarea propusă de Cristian Patrascu Studio pentru un apartament de 3 camere, nou, dintr-un complex rezidențial situat în zona de vest a Bucureștiului. Acesta este locuit de o domnișoară tânără. Ce idei putem prelua din amenajare, descoperim din cele ce urmează.

 

 

Paleta cromatică folosită este una neutră, ce combină nuanțe de gri, bej și grej. Accentele de culoare sunt date de tapetul din spatele canapelei din living, dar și de materialele textile cum ar fi canapeaua galbenă din birou sau taburetul roz prăfuit din dormitor. Galbenul și culoarea piersicii fiind “vedetele”, accentele ce aduc dinamism interiorului.

 

 

În living găsim peretele cu TV-ul ce devine un accent prin combinația de materiale: șipci de lemn și cărămidă albă aparentă. În capătul peretelui găsim o zonă de depozitare adiacentă mesei de dining, ce accentuează mai mult zona de dining și oferă o depozitare încăpătoare, dar și spații deschise pentru decorațiuni.

 

 

Fiecare perete din această cameră, dar și din întregul apartament, are câte un tratament diferit, însă niciunul nu este foarte pregnant, reușind astfel să combine cu brio nuanțele de gri, bej și alb.

 

 

Baia, micuță ca și dimensiune, nu are niciun accent de culoare, ea păstrează paleta cromatică neutră din restul interiorului tocmai pentru a nu încărca vizual spațiul. Dacă aveți de gând să vă ocupați de propria renovare a băii, acest ghid despre montarea instalațiilor sanitare vă poate fi de folos.

 

 

Apartamentul nu are balcon, însă aceste sfaturi despre amenajarea balconului pot fi cu ușurință implementate în propriul tău balcon.

 

 

La fel ca și în baie, bucătăria nu are accente tari de culoare. Totuși aici, designerul de interior a adăugat culoarea piersicii prin faianța din spatele blatului. Un accent subtil, care aduce personalitate decorului.

 

 

În dormitor, nuanțele de gri predomină din nou cu ajutorul tăbliei de pat pe întregul perete și a dressing-ului realizat pe comandă. Proprietara nu a dorit un TV în dormitor, iar zona de make-up a fost accentuată cu niște șipci de lemn. Depozitarea suplimentară din fața patului ascunde diferența de plan dintre 2 pereți. Materialele textile prezente în această cameră au textura de catifea, iar peretele accent este realizat din vopsea decorativă cu accente metalice verticale.

 

 

Și în camera de birou se păstrează același concept cu nuanțe neutre și accent dat de canapeaua extensibilă, galbenă. Zona de birou a fost integrată cu dressing-ul și zona de TV care va fi încorporat în mobilă.

 

 

Foto: Iulian Iacob

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful