Decor jucăuș și culori pastelate într-un apartament din Suedia

 

Arhitecții și designerii acestui proiect au reușit să creeze un spațiu practic, primitor și confortabil cu o personalitate aparte ce transmite sentimentul de acasă, căldură și intimitate. Cum au reușit? Aflăm din cele ce urmează.

Text: Diana Bîrghișan

 

În zona bucătăriei lumina naturală și prezența dominantă a albului emană prospețime, ordine și sporește senzația de spațiu. Mobilierul alb sidefat, în linii geometrice simple, dispune de spații de depozitare generoase. Aspectul imaculat al mobilei este completat cu accente de culoare neagră folosite pentru mânerele dulapurilor și a blatului din marmură. Masa de dimensiuni mari și scaunele tipic scandinave cu finisaje din lemn oferă o notă primitoare. Decorul bucătăriei este completat cu tablouri, ustensile de bucătărie, plante decorative, corpuri de iluminat cu design industrial și un frumos covor etnic ce pune în evidență podeaua din lemn.

 

 

Dacă aveți un balcon deschis sau poate chiar un mic spațiu verde, aceste umbrele de grădină vă vor fi necesare odată cu începutul primăverii și al verii. Natura poate fi adusă și la interior cu ajutorul acestor ghivece pentru flori.

 

 

Legătura cu restul încăperilor este realizată printr-un hol amenajat simplu. Băncuța albă cu spațiu de depozitare, podeaua din lemn deschis la culoare, nefinisat, covorul etnic și cuvertura de blană dau un aspect natural. Stilul nordic este completat perfect de raftul de cărți suspendat și lampa din colț ce aduce un plus de intimitate.

 

 

Livingul este aerisit și spațios. Combinația dintre alb și culorile pastel, amenajarea simplă, dar foarte practică, transformă încăperea într-un mediu relaxant și confortabil. Mobilierul este simplu, din lemn, ușor de întreținut, în nuanțe de alb, bej și crem, specific stilului scandinav.

 

 

Canapeaua și fotoliul sunt joase și prietenoase. Pernele decorative, decorațiunile din sticlă colorată, tablourile cu nuanțe albastre dar și lustra cu un abajur nonconformist, alungă monotonia. Atmosfera jucăușă este completată de accesorii precum covorul, țesătura din lână și de cele două lampadare, care au scopul de a lumina și a da o notă caldă colțurilor încăperii.

 

 

Dormitorul este separat de living printr-o ușă dublă de culoare albă care te invită într-o încăpere inundată de lumină și de dimensiuni impresionante. Ferestrele mari fără nici un fel de perdele, arhitectura camerei, culorile calde, spațiul aerisit și ordonat, transformă dormitorul dintr-o cameră dedicată somnului într-un spațiu cu mult farmec și rafinament.

 

 

Piesele de mobilier ocupă un spațiu modic în încăpere, dar oferă totodată confortul necesar. Surprinzătoare sunt din nou corpurile de iluminat, țesăturile din lână și obiectele decorative în culori jucăușe. Podeaua din lemn împreună cu plantele amplasate pe pervazurile ferestrelor și pe măsuțe dau un aspect natural și dinamic încăperii.

 

 

Foto: Alvhem

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful