Accente metalice, lemn și culori închise într-un apartament de 49 m² din București

 

Proprietarii acestui apartament din București și-au dorit o amenajare în stil industrial, un spațiu plăcut și comod unde să locuiască în scurtele perioade în care vin în țară, iar în rest să fie închiriat în regim hotelier. Miso Architects le-au propus o amenajare cu accente industriale, culori închise, mult lemn, elemente metalice, vopsea tip beton aparent și foarte puține pete de culoare. Ce idei putem prelua din această amenajare, aflați din cele ce urmează.

 

 

În zona de zi intervenţia majoră a constat în deschiderea spaţiului prin desfiinţarea peretelui şi a uşii de bucătărie, şi crearea unei zone open space ample şi luminoase. Livingul abundă în elemente metalice, începând cu biblioteca realizată pe comandă şi continuând cu masa de dining, scaunele şi măsuţa de cafea. Canapeaua tapiţată într-o plăcută nuanţă de gri, frumos decorată cu multiple pernuţe în diferite texturi şi culori, conferă, împreună cu covorul, perdelele şi draperiile, atmosfera de “acasă”. Radioul retro, tablourile frumos înrămate, lampadarul minimalist şi suspensia centrală cu multe becuri, întregesc acest cadru industrial, dar cozy.

 

 

Designerii au ales să acopere gresia existentă cu o pardoseală LVT cu un joc interesant alb-negru, iar în zona contrablatului au aplicat un finisaj alb metro tile, continuat cu un gri închis într-un puternic contrast la nivelul pereţilor şi al mobilei suspendate. Astfel au reuşit să realizeze o continuitate coloristică clară de la bucătărie spre living şi până în holul de la intrare, aplicând aceeaşi nuanţă de gri, pe care atât mobila cât şi lemnul contrastează foarte frumos.

 

 

Mobila de bucătărie a fost realizată pe comandă, în formă de “U”, ascunzând frigiderul în spatele unor lamele de lemn, astfel încât să fie complet invizibil din living şi să ofere în acelaşi timp intimitate în spaţiul de lucru, continuându-se către living cu o comodă suspendată pentru TV.

 

 

Dacă ați început sau aveți în plan renovarea bucătăriei, vă recomandăm să alegeți una dintre aceste chiuvete Franke.

 

 

Transformarea băii este de-a dreptul spectaculoasă datorită acoperirii plăcilor de faianţă cu vopseaua specială Continuo, care nu doar că i-a acoperit integral rosturile, dar are şi o textură destul de rugoasă, perfectă pentru un decor cu iz industrial. Pentru un plus de personalitate şi un strop de culoare a fost aleasă o nuanţă de bleu în zona căzii, unde, cu această ocazie, au fost mascate pe cât posibil şi nişte îmbinări destul de inestetice. De asemenea, imaginea de ansamblu a avut semnificativ de câştigat prin finisarea până la nivelul tavanului, plăcile iniţial fiind amplasate cu aprox. 50 cm mai jos şi întreg spaţiul părând astfel mai scund.

 

 

Designerii de la Miso Architects au păstrat chiuveta şi bateria existente, dar au realizat pe comandă o bază frumoasă din MDF gri şi structură metalică neagră, şi au suplimentat zona de depozitare cu un corp suspendat deasupra toaletei, păstrând în acelaşi timp o nişă iluminată cu structură metalică neagră. Oglinda retroiluminată cu ramă neagră, suspensia şi accesoriile de baie întregesc această oază de relaxare cu iz industrial.

 

 

Aceste obiecte sanitare sunt potrivite în cazul în care doriți să amenajați o baie asemănătoare.

 

 

Dormitorul, chiar dacă destul de mic, include un pat comod şi o zonă pentru haine şi bagaje. În nişa existentă din cameră, a fost amplasată o comodă şi o zonă de umeraşe, delimitată şi la nivelul finisajelor cu același gri închis din zona de zi. În continuare, peretele din fața patului a fost finisat cu vopsea decorativă de tip beton aparent, frumos pusă în valoare de plinta albă şi oglinzile decorative cu ramă de lemn.

 

 

Peretele cu patul avea la rândul său un decroş, ceea ce i-a îndemnat pe designeri să realizeze o tăblie din lemn continuă pe toată lungimea sa. Astfel a rezultat o bază pentru aplice şi o poliţă funcţională pentru tablouri, în care a fost inserată o bandă led pentru un plus de efect şi pentru a pune în valoare vopseaua decorativă prezentă şi aici.

 

 

Ca de fiecare dată perdelele, draperiile şi textilele patului au îmbrăcat camera, iar pentru un plus de personalitate au fost ales noptiere diferite de-o parte şi de alta a patului.

 

 

Foto: Alexandru Dragoi

Lasă un răspuns




Urcați?
Product added successful