Accente de galben și pereți placați cu lemn într-o casă de 80 m² din Otopeni

 

Un cuplu ce și-a dorit să schimbe viața de la bloc cu una la casă și curte a apelat la serviciile celor de la Next Interior pentru amenajarea interioară a noii lor locuințe. Ce le-au cerut designerilor și ce idei putem prelua în propria amenajare, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Designerii de interior au pornit conceptul amenajării ascultând cu atenție preferințele proprietarilor: designul scandinav, minimalist, simplitatea, culorile deschise și materialele naturale. „Am stabilit că vom avea o paleta cromatică compusă din nuanțe de gri și culori neutre, dar pe care o vom aduce la viață cu un accent de culoare: galbenul.”, continuă ei.

 

 

Astfel, la parter avem zona de zi, un open-space care înglobează holul de intrare, bucătăria, livingul și zona de luat masa. Trecerea către zona de living a fost realizată printr-un corp de bibliotecă, care are atât rolul de a masca laterala frigiderului, pentru a nu putea fi văzută de pe canapea, cât și pe cel de spațiu de expunere pentru frumoșii corali ce fac parte din colecția mamei proprietarei, o fostă profesoară de geografie.

Acest corp a fost integrat cu stâlpii și grinda, într-o nuanță de gri antracit pentru a crea o delimitare vizuală între zona de bucătărie și living-dining. Și pentru că proprietarii nu și-au dorit niciun fel de elemente decorative cum ar fi tapetul sau vopseaua decorativă, designerii de interior au ales să placheze peretele din spatele televizorului cu plăci de PAL cu aspect de lemn.

 

 

Un element jucăuș, covorul cu pete de vopsea aruncate, are rolul de a aduce culoare în această zonă.

 

 

Aveți nevoie de mai multe idei pentru viitoare voastră amenajare? Aceste sfaturi despre amenajarea modernă a locuinței vă pot fi de folos, iar aici găsiți sfaturi pentru amenajarea holului.

 

 

Bucătăria este din MDF vopsit, albă, iar planul deschis a permis o insulă care să funcționeze și ca spațiu de lucru și depozitare, dar și ca loc de luat micul-dejun. „Am ales să propunem o bucătărie  care să se întoarcă în partea de sus pentru a câștiga spațiu de depozitare. Chenarul rezultat, împreună cu blatul au aspect de lemn și am punctat cu accentul de culoare corpurile superioare.”, punctează cei de la Next Interior.

 

 

Corpul de iluminat cu fir și becuri decorative, de dimensiuni mari, este realizat de Adrian, unul dintre designeri. Același model de corp de iluminat, dar cu mai multe fire, se găsește și deasupra mesei de dining. În combinație cu lampa scenografică tip pălărie din zona de living, acestea devin elementele vedetă și formează accentele ludice de care era nevoie pentru a anima amenajarea.

 

 

În dormitorul matrimonial a fost reluată aceeași abordare decorativă, peretele placat din spatele patului, pus în evidență și prin iluminarea cu bandă LED.  „În același timp l-am lăsat “să respire” folosind 2 măsuțe de cafea pe post de noptiere, iar veiozele glob sunt alese în același spirit cu corpurile de iluminat cu becuri mari de la parter.”, ne povestesc designerii.

 

 

Foto: Andreea Dobrescu Photography

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful