Popularul stil scandinav își găsește expresia deplină în acest studio modern inundat de lumină naturală. Decorul contemporan predominant alb, accesorizarea elegantă și amplasarea pieselor de mobilier într-un mod inteligent reprezintă punctele cheie ale acestui spațiu de 51 m² .

Text: Iulia Pană

 

 

Un lucru pe care îl putem prelua cu succes de la nordici, cei învățați cu zilele scurte și răcoroase, este importanța acordată luminii, fie ea naturală sau artificială. În cazul nostru, cele două ferestre, amplasate pe același perete, alături de corpurile de iluminat monocrome, au datoria de a deschide încăperea principală și de a crea o atmosferă primitoare. Tot pentru a accentua impresia de luminozitate și spațiu în camera de zi s-a mizat pe amplasarea unei oglinzi în apropierea geamurilor.

 

 

Decorul principal al living-ului, care include atât o zonă de relaxare, cât și o zonă de luat masa, este construit în jurul mobilierului minimalist. Tonurile pământii ale accesoriilor și plantele prezente în fiecare colț al încăperii îmblânzesc imaginea de ansamblu, iar elementele hygge, cum ar fi lumânările, lemnul, lâna și ceramica reușesc să creeze un cadru atrăgător.

 

 

Totodată, accentele clasice ale camerei, cum ar fi plafoniera și cornișele decorative de pe tavan, adaugă o notă elegantă stilului contemporan. Acesta este un exemplu perfect care demonstrează cum detaliile alese cu grijă, pot oferi un farmec aparte oricărui spațiu, indiferent de dimensiuni.

 

 

Zona de luat masa se încadrează în aceeași linie estetică cu restul camerei și cu bucătăria vecină. Formele simple și nuanțele naturale continuă stilul scandinav, iar lemnul deschis lărgește spațiul de dimensiuni reduse. Bucătăria modernă în formă de U include toate funcționalitățile principale și oferă spațiu suficient pentru depozitarea accesoriilor și a ustensilelor de bucătărie.

 

 

Inclus în planul amenajării se află și un mic dormitor, ușor accesibil din hol. Lipsa ușilor și înlocuirea lor cu perdele reprezintă o metodă simplă de a evita segmentarea bruscă a spațiului disponibil, dar, în același timp, de a păstra intimitatea specifică încăperii. În decorarea acestuia s-au folosit tablouri minimaliste, similare celor din camera de zi, pentru a nu încarcă pereții, și câteva accesorii indispensabile unui dormitor.

 

 

Baia, asemenea bucătăriei, reprezintă perfect modul în care un spațiu relativ mic poate fi complet funcțional, fără a se face compromisuri în ceea ce privește estetica sa. Astfel, albul ales în amenajarea camerei salvează spațiul de la impresia de aglomerare și păstrează o imagine unitară.

 

 

Foto: Alvhem 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful