Designerul de interior Ana Maria Calina de la studioul de design AMC Interiors ne deschide ușa virtuală a unui apartament de 100 de mp, dintr-o vilă din Brașov. Ce idei putem prelua din această amenajare, descoperim împreună din cele ce urmează.

 

 

Apartamentul a fost recompartimentat, are o baie mare și una de serviciu, zonă de hol cu bucătărie , două dormitoare mari și un living cu zona de dining. El funcționează în regim hotelier și poate fi închiriat de aici.

 

 

În ceea ce privește stilul amenajării, designerul de interior ne spune că: „În cazul acestei lucrări , vorbim de un stil contemporan per ansamblu, dar este și eclectic datorită pieselor restaurate, cum ar fi, grinzile și ușile, ce duc într-o zonă clasică, în cazul ușilor, și într-o zonă rustică în cazul grinzilor sau datorită băii mari, într-un stil modern. Acest melanj de stiluri conferă unicitate amenajării și contribuie la senzația de spațiu primitor, ideal pentru relaxare. Ca inspirație am avut clădirea și elementele selectate ce urmau a fi restaurate. Cea mai mare provocare din timpul reamenajării a ținut de lucrările ascunse, deoarece vorbim de o clădire care datează de la 1887-1900.”

 

 

Dacă tot vorbim de relaxare și aveți drum la Brașov și vreți să stați în acest apartament, nu strică să aduceți cu voi o carte de la Nemira. Dacă nu vreți să călătoriți, dar ați schimba ceva prin casă, încercați să aduceți un suflu nou cu aceste tablouri canvas de la Elefant.

 

 

În zona de zi au fost create două spații delimitate printr-un culoar de trecere. Aici găsim living-ul, unde este partea de relaxare cu sistem home cinema și șemineul de bioetanol și zona de dining accentuată de corpurile de iluminat suspendate. Tavanul este decorat cu profile într-un stil art deco.

 

Gresia decorativă de pe hol traversează bucătăria și a fost special aleasă pentru că acest tip de gresie decorativă ajută în decorul spațiilor asimetrice. Bucătăria are fronturile din lemn, cu canelura clasică. Blatul cu buza dreaptă este un element modern în această compoziție, la fel și electrocasnicele de ultimă generație.

 

 

Unul dintre dormitoare a fost finisat cu nuanțe calde de crem, alb și vernil. Grinzile sunt recondiționate și puse în valoare de paleta neutră de culori. Un alt element decorativ original, ușa cu tocul tăiat în secțiune, a fost și ea restaurată și aplicată pe perete pentru a pune în valoare patul.

 

 

 

 

Pe culoarul holului întâlnim baia mare, o baie modernă cu ceramică hexagonală ce se întrepătrunde cu gresia pe pardoseală și creează ideea de fagure pe perete.

 

 

Și în dormitorul cu accente de albastru grinzile originale au fost recondiționate și lăsate la vedere. Cromatica rece cu nuanțe de gri albastru este încălzită de nuanța de nuc a parchetului care se ridică pe perete și marchează zona patului.

 

 

 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful