Arhitecții și designerii de interior de la Jooca Studio s-au jucat cu tonuri elegante de culoare și accente neo-memphis pentru a crea un interior plin de personalitate și bun-gust. Ce putem învăța din amenajarea lor, aflați din cele ce urmează.

 

neo-memphis

 

Apartamentul The Arcade este situat în centrul Bucureștiului, în zona Foișorului de Foc. Suprafața totală este de 80 mp și conține un open-space cu living și dining, o bucătărie închisă, două băi și două dormitoare. Apartamentul a fost amenajat pentru închiriere. „Am abordat un stil cu accente de neo-mephis, care să ofere caracter spațiului, însă am încercat să păstrăm apartamentul într-o zonă cosy și neutral pentru a fi adaptabil unui număr mai mare de oameni.” ne spun cei de la Jooca Studio.

Dining-ul este cel care iese în evidență și aduce numele proiectului – The Arcade. Arcada realizată din vopsea și înconjurată de un profil metalic negru este un element al stilului neo-memphis. Scaunele tapițate din catifea aduc un plus de culoare și prospețime, iar lampa suspendată, cu un design simplu se potrivește perfect cu picioarele mesei.

 

neo-memphis

 

Living-ul este un spațiu luminos și destul de aerisit. Canapeaua, poziționată în fața ferestrei, este un loc perfect pentru întâlniri cu prieteni sau pur și simplu spațiu de relaxare atunci când citești sau vizionezi un film. Fotoliul roz vine în completarea ansamblului și este un element cromatic de impact.

 

neo-memphis

 

Spațiile de depozitare sunt constituite, în general, din rafturi simple și deschise, care nu încarcă și oferă o senzație de respiro întregului apartament.

 

neo-memphis

neo-memphis

neo-memphis

 

Dacă aveți în plan să creați un design interior nou unui spațiu mic din casă, aici găsiți sfaturi pentru amenajarea balconului, iar aici pentru amenajarea biroului de acasă.

 

neo-memphis

 

Primul dormitor este considerat cel matrimonial și cuprinde un pat dublu, cu o tăblie tapițată, ridicat pe piciorușe din lemn. Culorile folosite sunt tonuri de gri, iar accentele vin din decorațiuni, precum perne, tablouri și plante.

 

neo-memphis

neo-memphis

 

Pentru draperii s-a folosit un model simplu, care combină două culori care se regăsesc în toată amenajarea apartamentului. La fel ca în zona open-space, și în acest dormitor corpurile de iluminat alese sunt negre și subțiri.

 

neo-memphis

 

Al doilea dormitor este considerat cameră de oaspeți și birou de lucru. Aici decorul constă dintr-o canapea extensibilă simplă, iar pe peretele opus câteva corpuri de depozitare care formează spațiul pentru birou. Texturile și materialele alese sunt simple și uni, iar butonii negri și plinta contrastează cu griul deschis al mobilierului.

 

neo-memphis

 

Tablourile grafice de linie adaugă un contrast de forme în design-ul bazat în principal pe culori bloc.

 

neo-memphis

 

neo-memphis

neo-memphis

 

 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful