Atunci când vorbim de confortul de acasă, acesta este esențial pentru fiecare dintre noi. Mulți ar spune că pentru a te simți confortabil ai nevoie de o locuință spațioasă. Nimic mai fals, ne spune Cristian Ciumaş, designer în Cluj Napoca, care a reușit să optimizeze cu succes spațiul dintr-o garsonieră de numai 38 m² din Cluj . Nu doar că la final de proiect întreg interiorul arată excelent, dar și atmosfera este una caldă, aerisită, și foarte primitoare. Haideți să descoperim împreună ce idei putem prelua pentru propria amenajare.
Peretele despărțitor s-a dovedit a fi o alegere inteligentă în rezolvarea cerințelor. El are un design minimalist și are pe fiecare parte câte un TV care sa deservească dormitorul și livingul. În acest proiect, designerul de interior a dorit să obțină un maxim de funcționalitate fără să renunțe la partea estetică. Astfel, o singură încăpere a fost împărțită în patru zone distincte: living, dormitor, bucătărie și dining, păstrând parametrii ce țin de ergonomie, chiar dacă s-a “forțat puțin nota”. În plus, stejarul auriu, natural, și cărămida recuperată au adus un impactul vizual care te distrage și nu mai observi că spațiile nu sunt pe măsura așteptărilor.
În amenajarea băii nu au existat astfel de probleme, ea fiind generoasă ca dimensiuni. Bucătăria însă, a beneficiat de același “tratament” de “mic, dar șic”.
Dacă în această vacanță aveți de gând să căutați idei de amenajare pentru decorul propriei case, găsiți aici sfaturi pentru dormitor, iar aici pentru camera copiilor.
Atunci când vorbim de un spațiu mic, cromatica în tonuri calde este cea mai potrivită alegere. Aici ne referim atât la piesele de mobilier cât și la pereți și elemente decorative ale designului interior. În decorul acestei garsoniere s-au folosit nuanțe de maro și crem, nuanțe care creează o atmosferă liniștitoare și relaxantă. În general, nu este recomandat ca în spațiile mici să se folosească culori închise sau vibrante. Acestea sunt obositoare și au tendința de a face spațiul mult prea aglomerat din punct de vedere vizual.
Scafele cu lumina alb neutru simulează excelent un iluminator, ceea ce face ca încăperile să pară cumva mai adânci. Acestea sunt mai mult decât utile într-un spațiu mic care se dorește a fi vizual mai mare. Mai mult decât atât, adaugă și o eleganță aparte întregului design interior. Scafele cu lumină sunt cu siguranță o alegere smart pentru volumele mici, și nu numai. Acestea ajută la obținerea unei lumini ambientale perfecte. În plus, în unele cazuri, scafele sunt excelente și pentru mascarea țevilor care traversează încăperea.
Elementele naturale utilizate în acest design sunt cărămida și lemnul. Rolul principal al acestora este acela de a te face să uiți că te afli într-o garsonieră. Ambele creează de asemenea o atmosferă cozy, de ’’acasă’’ pe care cu toții ne-o dorim.