Designerul de interior Andreea Ștefan ne prezintă ultimul ei proiect de amenajare: un apartament de numai 38 m² din București. Ce putem prelua din amenajare, în propriul spațiu mic, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Zona de intrare, de bucătarie și cea de living sunt în aceeași cameră, de tip open space. Pentru a crea un spațiu încăpător, însă fără să-l încarce, designerul a creat dulapuri înalte, atât la corpurile suspendate de bucătărie, cât și la masca de centrală și dressingul de la intrare. Corpuri albe, combinate cu riflajele în nuanță de lemn, dar și cu oglinzi atașate pe unele uși, încălzesc atmosfera de la interior, dar și aduc senzația de spațiu. În plus, radiatoarele înalte și înguste au lăsat pereții liberi pentru o mobilare mai ușoară.

 

 

Contrar așteptărilor, ne spune Andreea, în amenajarea spațiilor cu suprafețe reduse nu e indicat să luăm multe obiecte mici care să aglomereze foarte tare. Este de preferat să optăm pentru câteva piese mari de mobilier, multifuncționale de preferat, care să aibă și rol decorativ. În cazul acesta, canapeaua este extensibilă și reprezintă pata de culoare din zona de zi. Panoul din sticlă protejează canapeaua de zona de gătit, fiind însă și accentul de metal negru, un pic industrial, pe care doream să-l obțin în living. Din cauza spațiului restrâns, nu am putut încorpora frigiderul în mobila de bucătărie, așa că am ales să-l transform într-un punct de atracție, un frigider retro într-o culoare caldă de cappucino, cu linii curbe și dimensiuni reduse.

 

 

Zona de zi este împărțită în bucătărie și living. La intrare a fost locul perfect pentru un dressing spațios, dar și cuier, cu băncuță și pantofar. La mobilă s-a optat pentru mult alb, încălzit de lemn și culori pastelate, care se regăsesc în tapet și scaunele din bucătărie. Toate întregesc atmosfera și aduc senzația de cămin și de căldură.

 

 

Descoperă mai multe detalii despre amenajarea unei bucătării mici, iar în cazul în care caloriferul nu se încălzește complet, află cum se realizează aerisirea unui calorifer.

 

 

Dormitorul este luminos, alb, combinat cu nuanțe de lemn, singura pată de culoare fiind tabloul de deasupra patului. A fost amenajat un spațiu ordonat, în care proprietarii să se poată odihni. Noptiera încastrată este perfectă în camerele mici, pentru că îți oferă mai mult spațiu de depozitare. Designerul de interior ne recomandă ca dormitorul să fie un loc lipsit de suprafețe orizontale care adună praf și obiecte multe și mărunte.

 

 

Foto: Andreea Ștefan

Lasă un răspuns




Urcați?
Product added successful