Birou la primul nivel, living, bucătărie și dormitor la mansardă într-un duplex din Brașov

 

Miso Architects  ne deschid ușa virtuală într-o amenajare din Brașov. Haideți să descoperim împreună cum dorința unui tânăr brașovean, de a avea o amenajare elegantă și modernă, în centrul orașului, a devenit realitate într-un duplex de 84 m².

 

 

Proiectul a fost preluat dintr-un stadiu extrem de incipient, anume din faza în care nu era turnată nici placă etajului superior, acesta fiind motivul pentru care şi amenajarea a durat atât de mult, din aprilie 2019 până spre finalul acestui an. Astfel, arhitecții au recompartimentat complet ambele niveluri, inversând şi modificând în totalitate propunerea iniţială a dezvoltatorului, aceasta având livingul la nivelul inferior, iar sus două dormitoare. Intervenţia celor de la Miso Architects a fost decisivă, de asemenea, la nivelul amplasării scării şi a ferestrelor de tip Velux, astfel poziţionate încât să pună în valoare spaţiile şi să ilumineze zonele de interes. Astfel, la primul nivel au fost amenajate biroul şi o baie, urcând la nivelul superior cele mai importante încăperi ale locuinţei: livingul cu bucătăria şi dormitorul matrimonial cu dressingul şi baia sa.

 

 

Decorul este într-un stil modern, contemporan, cu elemente minimaliste (linii de lumină indirectă inserate în diferite profile decorative şi plintă), dar şi cu accente exotice precum măsuţa de cafea şi vaza decorativă din holul de acces.  Modelele de tapet, ferestrele de tip Velux şi forma etajului superior conferă acestui proiect o notă extrem de personalizată şi unică, iar atenţia oferită fiecărui detaliu îşi arăta valoarea în rezultatul final. Mobila realizată pe comandă s-a mulat pe acest spaţiu atipic şi a reuşit să ofere o utilizare funcţională şi o multitudine de zone de depozitare care să îl deservească.

 

 

Dacă aveți în plan modificări ale decorului de acasă în vacanța care urmează, puteți citi aceste sfaturi despre amenajarea dressingului sau despre amenajarea balconului.

 

 

Biroul are o amanajare atipică şi intersantă datorită intradosului casei scării, care a fost placat cu acelaşi finisaj al mobilierului pe comandă, urcând până pe tavan cu un riflaj de lemn frumos iluminat. Zona de sub scară a fost utilizată optim prin amplasarea unui birou cu depozitare ce urmează forma acesteia.

Designerii de interior au ales să realizeze un perete uniform cu spaţiile de depozitare, astfel încât restul încăperii să rămână cât mai liber pentru frumoasa canapea galbenă extensibilă, numai bună pentru vizitatori. Şi în această cameră pereţii principali oponenţi sunt decoraţi cu vopsea decorativă şi fototapet, de data aceasta un model cu elememente geometrice, în tandem cu culoarea şi textura draperiei.

Cea mai colorată încăpere a amenajării cuprinde un element plin de viaţă la nivelul tabloului, precum şi câteva picături de vernil în pernele canapelei şi în scaunul de birou, din aceeaşi familie cu cele din zona de dining de la etajul superior.

 

 

Prima impresie contează şi în amenajările interioare, iar holul de acces al acestei amenajări este la înălţimea întregului spaţiu, astfel încât odată intrat în casă, imaginea de bun venit este cea a scării frumos pusă în valoare de lumina din plintă şi tavan, şi fototapetul ce ascunde baia sub un imprimeu urban, pe care stă aşezat un ceas minimalist şi elegant. Spaţiul este lăsat cât mai liber, iar zona de depozitare integrează tot ce este necesar într-un hol de acces (haine, încălţăminte), inclusiv partea tehnică ascunsă vizitatorilor. Casa scării este frumos delimiată de câteva elemente metalice negre în zona centrală, care sus în living se transformă în sticlă transparentă pentru a lăsa restul finisajelor să îşi spună povestea.

 

 

Livingul este încăperea principală şi cea mai deosebită a amenajării, ce beneficiază din plin atât de formă specială a clădirii, precum şi de 3 ferestre de tip Velux amplasate strategic deasupra bucătăriei şi a zonei de luat masa, şi de o minunată terasă cu vedere spre munte şi oraş.

 

 

 

Bucătăria realizată pe comandă cu un superb blat de corian alb, umple nişa încăperii şi conferă susţinere pentru zona de TV, cuprinzând toată aparatura necesară pentru un spaţiu de gătit ultra funcţional. Din cauza formei tavanului s-a ales o plită cu hotă încorporată de tip downdraft, frumos asortată cu restul electrocasnicelor negre.

 

 

Un element deosebit al zonei de living este profilul special încastrat în tavan cu iluminare led, pe care designerii au ales să îl folosească pentru a sublinia forma încăperii şi care cu ajutorul unui dimmer creează o iluminare ambientală a camerei.

 

 

Cei doi pereţi capăt de perspectivă se întrec în finisaje şi elemente deosebite, fiecare cu povestea sa specială: unul cu un fototapet cu imagine naturală şi liniştitoare, ce ascunde uşa către dormitorul matrimonial, iar al doilea cu o vopsea decorativă de tip beton aparent, ce pune în valoare mobila şi o piesă cu totul specială: ceasul de la Nomon adus din Spania.

 

 

Mic dar foarte cochet, dormitorul matrimonial întâmpină cu un superb fototapet artistic, pe care sunt amplasate 3 cercuri de dimensiuni diferite care îl ilumnează şi crează umbre arhitecturale. Patul şi noptierele realizate pe comandă, comunică vizual cu peretele de lamele pe care stă amplasat un televizor. Cele două ferestre de tip Velux aruncă, ziua, două covoare de lumină de-o parte şi de alta a patului, permițând luminii naturale să scalde încăperea în razele soarelui. Pe timp de noapte, în schimb, lumina indirectă din plintă oferă efecte speciale.
Dormitorul comunică cu zona de dressing, realizată integral pe comandă astfel încât să utilizeze la maxim spaţiul existent şi să deservească cât mai bine nevoilor beneficiarului.

 

 

Cele două băi ale amenajării au fost tratate diferit din punct de vedere al finisajelor şi obiectelor sanitare, cea de la etaj având puternice elemente negre de design. Baia de la parter a fost placată cu plăci bej şi un perete de accent albastru, toate frumos iluminate de benzi led cu lumina indirectă, iar cea de la etaj cuprinde un trio de culori pământii şi texturi rugoase, puse în valoare de un fototapet deschis la culoare special pentru spaţii umede. Detaliile care transformă aceste băi în unele deosebite se regăsesc la nivelul mobilei pe comandă cu blaturi imaculate din corian, a liniilor de lumină, a îmbinării finisajelor şi a obiectelor sanitare încastrate şi elegante

 

 

Foto: Miso Architects 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful