Astăzi descoperim o amenajare realizată de Cristian Patrascu Studio într-un apartament de 78 m² dintr-un complex rezidențial nou, din Pipera, București. Ce putem prelua din amenajare și câteva idei de decor descoperim din cele ce urmează.

 

 

Apartamentul, locuit de o familie tânără împreună cu fiica lor, a fost decorat într-o paletă cromatică neutră, ce combină nuanțe de gri, bej și lemn deschis la culoare. Accentele și dinamismul la interior sunt date de plantele utilizate, dar și de materialele textile (perdele, scaune, etc). Așa cum era de așteptat, camera copilului este cel mai viu colorată.

 

 

Apartamentul se deschide cu un living generos unde găsim și bucătăria open-space. Aceasta are un design modern-minimal, compus din doar 3 nuanțe de culoare: alb, negru și lemn. Zona bucătăriei a fost subtil delimitată la nivelul tavanului prin spoturile pe șină.

Dacă vă gândiți la un sistem inteligent, aceste idei despre iluminat vă pot fi de folos. De asemenea, pentru cei mai norocoși există și aceste soluții de iluminat exterior.

 

 

Peretele cu televizorul a fost tratat cu o vopsea decorativă ce imită aspectul betonului. În dreptul ușii de sticlă ce duce spre balcon, regăsim un spațiu de depozitare cu uși de oglindă finisate în auriu. Oglinda reflectă lumina naturală și o aduce în living, o soluție inteligentă pentru un apartament ce are nevoie de cât mai multă lumină naturală.

 

 

Având în vedere că holul este primul spațiu pe care îl vezi atunci când intri în apartament, acesta a primit tratament special. În capătul holului este un dressing realizat pe comandă, cu uși ce combină o serie de șipci de lemn cu oglindă între ele. Astfel, fâșiile de oglindă oferă reflexii inedite și jucăușe ale luminii. Gestul a fost dus mai departe, iar șipcile au fost continuate atât pe tavan cât și pe peretele adiacent.

 

 

În dormitor, două dulapuri generoase oferă spațiu suficient de depozitare, dar și loc pentru TV. Griul din tapet, mobilier și cuvertură împreună cu lemnul, draperiile și scaunele de birou continuă paleta cromatică neutră din zona de zi a apartamentului.

 

 

Dormitorul fetiței are o paleta cromatică mult mai colorată, însă păstrează direcția neutră a apartamentului. Dressing-ul a trebuit sa fie suficient de mare pentru a ascunde toate jucăriile copilului dar și ușor adaptabil ca depozitare o dată cu înaintarea fetiței în vârstă.

 

 

Foto: Iulian Iacob

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful