Situată la poalele munților Ursoaia, la 4 km de Slănic Prahova, 23 km de Cheia, 18 km de Vălenii de Munte, 63 km de Brașov și 3 km de Mânăstirea Crașna, această casă tradițională românească a fost renovată complet și poate fi închiriată pentru vacanțe de aici. Ce putem învăța din această amenajare plină de culoare, aflăm din cele ce urmează.
Casa este situată în ultimul sat înainte de a începe muntele. Proprietatea are o suprafață de aproximativ 2000 de metri și cuprinde curte, zonă de barbeque, două zone de servit masa, bucătărie interioară și exterioară (în curte), grădină și livadă. La interior există două dormitoare cu pat matrimonial, cu mobilă albă, un living cu canapea extensibilă, o bucătărie modernă, cu plită ceramică și baie cu dotări moderne.
Dacă aveți în plan, pentru viitorul apropiat sau îndepărtat, să locuiți într-o astfel de casă, puteți începe prin a studia etapele construcției unei case.
Structura casei a fost recondiționată acolo unde timpul și-a spus cuvântul. Pridvorul, la fel ca majoritatea elementelor din lemn de la interior, a fost vopsit în albastru bleumarin. Contrastul din această nuanță și albul imaculat aduce vizibilitate sporită casei și zâmbetul pe buze.
Podeaua de lemn, din pridvor, dar și de la interior a fost păstrată și recondiționată. Același lucru este valabil și pentru sobe. Surprinzătoare este soba din cel de-al doilea dormitor, unde inițial a fost bucătărie, iar suprafața de gătit a sobei a fost păstrată în noua cameră de somn.
Pe lângă accesoriile cu motive și elemente tradiționale, casa a fost mobilată și decorată cu piese de mobilier și corpuri de iluminat moderne, în linii simple. Ne plac foarte mult lustrele din sfori. O soluție de design interior perfectă pentru a pune în valoare stilul rustic al arhitecturii și detaliile moderne de la interior.
În bucătărie masa de la bunici a fost și ea recondiționată și vopsită în albastru, iar plita ceramică și accesoriile moderne și-au găsit cu ușurință locul în amenajare.
Pentru că lemnul este prezent peste tot în casă, în amenajarea băii proprietarii au inclus plăci ceramice ce imită lemnul, mobilier de lavoar și chiar un lavoar din lemn. Dacă vă place amenajarea și aveți în gând o renovare a băii aceste modele de băi vă pot inspira.
Micile detalii precum prosoapele brodate și accesoriile de baie cu modele tradiționale completează decorul tradițional al băii.
Dormitoarele alb imaculat pun în valoare podeaua de lemn recondiționată, tâmplăria albastră și soba. Mici detalii rustice și elemente tradiționale pictate pe pereți dau tușa finală amenajării ce învie o casă tradițională românească.
Foto: Bogdan Ghigeanu