Ferestre în loc de pereți

 

La marginea orașului Baia Mare, în mijlocul pădurii și în apropierea unui râuleț se află această impresionantă cabană ce poate fi închiriată, în totalitate, în regim hotelier, de aici. Ce ne place și ce idei de amenajare putem „fura” din ea, aflați din cele ce urmează.

 

Ferestre în loc de pereți

 

Având în vedere amplasarea de invidiat, în mijlocul naturii, proprietarii au vrut să invite priveliștea pădurii în designul interior. De aceea în loc de pereți de nepătruns au fost alese ferestre înalte, ample, ce permit celor de la interior să admire peisajul.

 

 

Complet renovată în 2016 vila are la parter un plan deschis ce include un living spațios, loc de luat masa, o bucătărie și o baie. Sus, la mezanin, dormitoarele sunt accesibile printr-o scară interioară și un balcon ce dă spre living.

 

Ferestre în loc de pereți

 

Ne place separarea dintre zonele funcționale. Dacă în living și în sufragerie podeaua este din lemn, în fața șemineului și în bucătărie proprietarii s-au folosit de o podea din piatră pentru a evita orice accident neplăcut. Mix-ul dintre lemn, piatră, metal și sticlă transformă interiorul într-un spațiu în care elementele rustice se îmbină armonios cu cele moderne.

 

 

Corpurile de iluminat au fost atent distribuite în interior, nu doar pentru a aduce lumină atunci când este nevoie de ea, acolo unde este nevoie de ea, ci și pentru a pune în valoare elementele arhitecturale. Dacă sunteți în căutare de corpuri de iluminat puteți arunca un ochi și peste aceste veioze sau aceste lustre.

 

 

Bucătăria, simplă și funcțională, a fost amenajată special pentru a primi oaspeți pe o perioadă scurtă. De aceea frigiderul este micuț, iar spațiile de depozitare destul de restrânse.

 

Ferestre în loc de pereți

 

Aflat chiar pe colțul casei, în dreapta scărilor ce urcă spre dormitoare, acest living la mansardă este locul perfect pentru a te relaxa cu un pahar de vin și o carte în serile reci de iarnă.

 

Ferestre în loc de pereți

 

Fiecare dormitor are propriul balcon cu priveliște asupra pădurii, dar și o fereastră, cu ușă de acces din sticlă ce aduc lumina naturală la interior.

 

Ferestre în loc de pereți

Ferestre în loc de pereți

 

Pentru cei cu mult spirit de aventură, proprietarii au amenajat și o toaletă și un duș exterioare, ce îi oferă temerarului posibilitatea de a își face ritualul de igienă în mijlocul naturii, în fața ochilor întinzându-se pădurea.

 

 

Foto: Airbnb

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful