Astăzi mergem într-un tur virtual al unui apartament din Iași. Situat într-un complex rezidențial nou, apartamentul se poate închiria în regim hotelier de aici. Ce ne place și ce idei puteți prelua în propria amenajare aflați din cele ce urmează.

 

 

Destul de restrâns ca spațiu, apartamentul avea nevoie de o paletă cromatică care să nu încarce decorul. Proprietarii au ales finisajele în alb imaculat (ele sporesc lumina naturală de la interior, astfel spațiul pare mult mai larg) peste care au „aruncat” accente vesele de turcoaz. Ele se regăsesc în canapea, în corpurile de mobilier ale bucătăriei și în tablou. Pentru ca interiorul să nu pară, totuși, prea steril, proprietarii au adus și mici accente de gri completate de nuanțe calde de lemn.

 

 

Dacă aveți un buget restrâns pentru renovare sau ați ajuns la final și nu prea mai aveți bani de accesorii, aceste lustre ieftine și aceste flori artificiale en-gros vă pot salva din dificultatea financiară.

 

 

În amenajarea unui astfel de spațiu, cu atât de mult alb și atât de puține culori, este foarte important ca podeaua să fie deschisă la culoare, însă nu tot albă. Proprietarii au știut de acest mic truc și au ales un parchet gri deschis cu textură de lemn ce încălzește interiorul fără a sparge paleta cromatică.

 


Bucătăria, deschisă către living, are corpuri turcoaz doar la bază. Dacă și cele de sus ar fi fost colorate spațiul ar fi fost încărcat inutil.

 

Ne place modul în care parchetul a fost armonizat cu perdelele, jaluzelele, plăcile ceramice și frigiderul, toate în nuanțe complementare de gri.

 

 

Dacă în zona de zi ne-am mai lovit de câteva accente de culoare, în dormitor povestea este mult mai neutră. Fiind un spațiu de calm și relaxare, proprietarii au ales ca singurele accente cromatice să fie cele maro din parchet, draperii și mobilier. Cuvertura de pe pat aduce un pic de contrast, iar mobilierul realizat la comandă este perfect integrat în spațiu.

 

 

Ușor neașteptat, în baie proprietarii au simțit din nou nevoia de o pată de culoare și au ales un perete finisat în roșu aprins în zona dușului.

 

 

Foto: Airbnb

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful