Bine ați venit în Gorgonzola House, un apartament de 56 m² din Cluj amenajat de arhitecții și designerii de interior de la Etaj4. Haideți să descoperim împreună cum s-a realizat acomodarea unui cuplu într-un spațiu restrâns, cu anumite oportunități de design, dar și cu suficiente neajunsuri care au trebuit rezolvate cu ajutorul unor artificii de organizare.

 

 

Apartamentul este compus dintr-un spațiu de zi, un dormitor și o baie. Zona de zi avea nevoie de o bucătărie, un loc de luat masa, o zonă de living room și multe spatii de depozitare. La fel ca în dormitor, zonificarea funcțională a spațiului se citește clar, deși, în realitatea încăperii, spatiile sunt separate vizual doar partial, iar încăperea se citește ca un întreg. Dormitorul e “ascuns” în spatele unei uși din frontul mobilierului. Invitații au adesea impresia că intră într-o locuință cu o încăpere, ulterior descoperind că dormitorul, încăperea intimă a beneficiarilor, este defapt pusă “deoparte”.

 

 

Accesul spre dormitor se realizează fie prin balcon fie printr-o ușă mascată să pară ușă de dulap, din holul de la intrarea în apartament.

 

 

Într-o abordare “industrial eclectică” arhitecții, designerii și mai ales beneficiarii au dorit de la început utilizarea betonului aparent, a cărămizii, a lemnului, metalului și prezența câtorva culori vii și a plantelor ca accent natural și vesel de culoare. Această combinație de materiale și paleta cromatică modernă transformă spațiul și fluidizează trecerea dintre zone.

 

 

Dacă sunteți în căutare de idei, acest articol despre amenajarea living-ului vă poate ajuta, iar pentru exterior, găsiți aici idei pentru amenajarea balconului Acest apartament are un balcon spațios, cu intrare atât din living cât și din dormitor, împărțit și el în două zone distincte, una de relaxare și una de luat masa.

 

 

După cum am menționat mai sus, trecerea spre dormitor se realizează prin această ușă mascata ca fiind spațiu de depozitare. O soluție inteligentă ce nu doar oferă intimitate proprietarilor, dar aduce și unitate vizuală și cromatică amenajării.

 

Dormitor ascuns

 

Trecerea dintre zona de zi și intrare/baie s-a realizat prin utilizarea plăcilor de gresie în formă de fagure, îmbinate perfect cu parchetul din lemn masiv și estetic continuate pe peretele din baie.

 

Dormitor ascuns

 

Dormitorul integrează într-o încăpere relativ mică, un pat queen sized, un birou care se dublează și ca masă de machiaj și un open dressing generos, care, datorită utilizării oglinzilor în capătul încăperii, obține o simetrie a ferestrelor și o senzație de augmentare a spațiului.

 

Dormitor ascuns

Dormitor ascuns

Dormitor ascuns

Dormitor ascuns

Dormitor ascuns

Dormitor ascuns

Dormitor ascuns

 

Foto: Etaj4 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful