Design românesc – scaun care se asamblează în 5 minute și taburet creat din resturile lui

 

Romanian Design Week, desfășurat pe 11-20.09 în capitală, a surprins nu doar ca și organizare, dar și prin conceptele prezentate. Nouă ne-a atras atenția studioul de design Fabricate. Ei au prezentat două noi concepte de mobilier: Scaunul F și Taburetul F

 

 

Scaunul F se îndepărtează de ideea unui scaun banal, fiind o piesă de mobilier cu personalitate dar și utilitate, iar Fabricate s-a folosit de tehnici ce implică prelucrarea CNC pentru a asigura o îmbinare precisă a elementelor ce formează scaunul.

 

 

De ce ne place atât de mult? Este ușor de montat, nu ai nevoie de mai mult de 5 minute, și nici măcar de trusă de unelte sau cunoștințe de inginerie. Te scutește chiar și de folosirea adezivilor de lipire și a prinderilor mecanice. Scaunul F este o piesă rezistentă ce se diferențiază prin originalitate, în timp ce își păstrează funcționalitatea și simplitatea.

 

Materialul folosit pentru crearea lui este placajului de mesteacăn. Surprinzător este faptul că, resturile rămase de la scaun au contribuit la crearea Taburetului F – un obiect de design sustenabil, creat pentru a ne da tuturor o perspectivă asupra grijii pentru mediu. Se poate integra ușor în orice decor, în dormitor sau living.

 

 

Cu scop multifuncțional, poate fi folosit în diferite moduri creative, drept măsuță de cafea, suport de reviste sau ca un element ce oferă un touch final încăperii. Este un taburet potrivit pentru spații moderne cu accente scandinave, iar culoarea lemnului de mesteacăn îl face ușor de integrat și în amenajările industriale, moderne ori minimaliste.

 

 

Fabricate au în portofoliul lor și alte piese de mobilier sau decor la fel de interesante și originale. Pentru le vedea, îi poți vizita în atelierul lor de pe Splaiul Unirii 160, București.

 

Marius Neagoie și Răzvan Popa – Echipa Fabricate

 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful