Clădirile vechi din România au un farmec aparte, mai ales la interior și mai ales dacă au fost recondiționate. Tavanele înalte, camerele spațioase și elementele arhitecturale inedite sunt ingredientele perfecte pentru a crea o amenajare de impact. Așa a fost pus în valoare și acest apartament de 55 m² din Sibiu. Dacă vă place, data viitoare când aveți drum spre Sibiu îl puteți închiria de aici. Până atunci, haideți să descoperim împreună câteva dintre ideile ce pot fi preluate în amenajarea propriei locuințe.

 

 

Începem cu dormitorul, unde cărămida expusă, accentele negre și în special patul creat din bucăți brute de lemn sparg tiparele unei amenajări tipice. În aceeași nuanță ca și parchetul original al apartamentului (acum recondiționat) cadrul de pat nu doar că susține salteaua și dă personalitate camerei, el funcționează și ca bancă, spațiu de șezut.

 

 

Căldura lemnului și a cărămizii expuse sunt în contrast cu vopseaua neagră mat de la marginea peretelui, cu decor în formă de hartă a lumii, corpurile de iluminat metalice și accentele reci din tabureți, perdele și lenjerie de pat. Un astfel de joc cromatic poate fi recreat cu ușurință cu ajutorul acestor covoare sau a acestor lenjerii de pat.

 

 

Ferestrele înalte sunt responsabile pentru abundența de lumină naturală de la interior, dar și pentru posibilitatea de a crea la interior un decor în tonuri închise și elegante de culoare.

 

 

Vechile calorifere au fost înlocuite, nu doar pentru a crește eficiența în încălzire, cât și pentru a da o dimensiune estetică unui obiect funcțional.

 

 

Chiar dacă tâmplăria de la ferestre a fost înlocuită cu una nouă și modernă, proprietarii au ținut cont de elementele arhitecturale exterioare ale clădirii și au completat tâmplăria cu figurine specifice zonei centrale din Sibiu.

 

 

Living-ul, deși foarte mic, a primit aceeași paletă cromatică și stil de design. Lemnul și canapeaua din piele maro se integrează perfect, iar capetele de animale de pe perete sparg monotonia și aduc contrast.

 

 

Pentru amenajarea băii, materialele și design-ul de interior a trecut ușor spre industrial. Ne place foarte mult modul în care același tip de gresie urcă de pe podea pe pereți. O soluție perfectă pentru a crea senzația de spațiu într-o încăpere de mici dimensiuni. Lemnul, elementul central al amenajării întregului apartament este prezent și aici în rama oglinzii, accesoriile și blatul de baie.

 

 

Foto: Booking

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful