Multe din casele vechi din România au poduri și mansarde ce pot fi amenajate și transformate în mici apartamente numai bune pentru cuplurile tinere. Dacă aveți norocul unui astfel de spațiu, vă puteți inspira din amenajarea acestei garsoniere din Brașov. Mansarda este acum folosită în regim hotelier și poate fi închiriată de aici. Ce idei puteți prelua pentru renovarea unui astfel de spațiu, aflați din cele ce urmează.

 

 

Unul din primii pași pe care trebuie să îi faceți este izolarea podului și a mansardei, apoi, o serie de ferestre tip Velux vă pot oferi necesarul de lumină naturală și aerisire la interior. În această mansardă, proprietarii au profitat și de terasa comună pentru a mări spațiul de la interior. Mai multe imagini cu terasa găsiți la finalul articolului, iar aceste idei de amenajarea balconului vă pot veni în ajutor dacă vă bucurați de un spațiu la exterior.

 

 

Având în vedere că mansarda este folosită momentan în regim hotelier, proprietarii au inclus în amenajare și un fotoliu extensibil. El poate fi foarte practic și in decorul propriei garsoniere, mai ales dacă știi că vei avea prieteni în vizită.

 

 

Dacă aveți în plan să vă mutați în centrul țării este foarte posibil să găsiți aici garsoniere de închiriat în Brașov, în același stil de amenajare.

 

 

Pereții și finisajele perfect albe ajută la senzația de spațiu la interior, iar accentele de galben, verde și gri înveselesc amenajarea și aduc dinamism la interior. În plus, piesele de mobilier din lemn aduc căldura în amenajarea cu influențe scandinave a mansardei.

 

 

Bucătăria pe colț, deși destul de mică, este echipată cu toate cele necesare pentru a găti, chiar și cu o mașină de spălat vase. În plus, combinația de piese de mobilier albe alături de cele din lemn crează un contrast interesant și dinamic în amenajare.

 

 

Trecerea dintre living/dormitor și bucătărie/baie pare insesizabilă, însă a fost creată cu ajutorul finisajelor. Dacă până la zona de luat masa podeaua este finisată cu parchet, din bucătărie și până în baie podeaua este amenajată cu gresie.

 

 

O altă separare vizuală, de data aceasta între bucătărie și baie a fost realizată prin utilizarea a două modele diferite de gresie.

 

 

Garsoniera, aflată în Scheii Brașovului, oferă o priveliște superbă asupra orașului și Tâmpei.

 

 

Foto: Airbnb

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful