Designerul de interior Volodymyr Mudrak a realizat acest proiect de amenajare, caracterizat prin modernism combinat cu motive vegetale, pentru un apartament de 117 m², din orașul Lviv, oraș încărcat de istorie și situat pe râul Poltava. Cum poți recrea și tu atmosfera elegantă, construită din diferite tonuri de gri, combinate cu lemn și completată de accesoriile colorate, care oferă o notă de dinamism și un plus de eleganță, află din cele ce urmează.

 

 

Spațiul puternic luminat și peretele îmbrăcat în plan vertical cu vegetație, aduc viitorului proprietarului o oază de natură și relaxare în camera de zi. Pentru zona televizorului s-a optat pentru o piesă de mobilier gri închis, care se completează cu măsuța de cafea, cu margini negre. Non culorile sunt constante în cele trei tablouri minimaliste, încadrate simetric în decor, pe cei trei pereți diferiți.

 

 

Zona destinată relaxării este delimitată de un covor alb, ce imită textura comodei care susține televizorul, și de piesa centrală: fotoliul ce îmbină duo-ul cromatic, alb și negru, cu formele geometrice, vedeta camerei. De asemenea, relația dintre nuanțele de gri și verdele viu al plantelor se regăsește și în micile elemente de decor.

 

 

Bucătăria a fost construită pe baza ideii de open-space, fiind conectată cu spațiul de zi. În nuanțe reci și neutre, cu finisaje mate, conceptul designerului s-a bazat pe funcționalitate și crearea unui spațiu cât mai deschis și primitor, fiind marcat de masa rotundă de sticlă, spre care se reflectă lumina geamului.

 

 

Dormitorul matrimonial continuă aceeași linie cromatică precum restul amenajării. Surpinzător este modul în care baia este integrată în spațiu.

 

 

Designerul a optat pentru folosirea treptelor cu scopul de a diferenția zona dintre dormitor și baie. Pentru a spori impresia de spațiu, au fost alese nuanțe simple și deschise pentru faianță și cadă, iar zona funcțională a cabinei de duș a fost discret amplasată. Pentru a nu încărca zona băii, chiuveta s-a vrut a fi in armonie cu dormitorul, aceasta fiind înglobată în mobilierul de lemn suspendat.

 

Inserțiile de lemn din interiorul băii sunt accentuate de modul în care au fost dispuse cele trei oglinzi cu rame metalice, de dimensiuni variate, și de corpurile de iluminat rotunde. Toate acestea sunt folosite împreună cu scopul de a mări vizual spațiul și de a conferi un plus de lumină și de simetrie.

 

 

Dacă aveți în plan amenajarea propriei băi în această vară, nu ar strica să aruncați un ochi la aceste cabine de duș cu hidromasaje, dar și la aceste rezervoare WC ce pot salva din spațiul restrâns al băilor de la noi.

 

 

Armonia dintre accentele roz și verdele proaspăt din dormitorul copiilor creează o atmosferă de liniște și confort. Aceste nuanțe sunt temperate de măsuța albă și de norii în relief de pe perete, care împreună cu imprimeul tapițeriei băncuței, contribuie la un interior vesel și jucăuș. Nevoile copiilor nu au fost neglijate, iar proprietarii au ales o băncuță sub fereastră cu dublă utilitate: pe de o parte, aceasta oferă un ambient plăcut pentru relaxare sau lectură la lumină naturală și pe de altă parte, o soluție practică de depozitare a jucăriilor.

 

 

Foto: Behance

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful