Apartamentul, situat în centrul istoric al Sibiului, ne oferă o călătorie în timp și ne aduce aminte de un interior tipic săsesc. Cu un spațiu destul de limitat, interiorul încântă prin amenajarea rustică, tradițională, tipică zonei. Dacă aveți drum la Sibiu puteți oricând locui aici pe durata șederii. Apartamentul se închiriază de aici. Ce idei putem prelua din decor? Aflăm din cele ce urmează.
În primul rând, se poate observa impactul pe care îl are albul-imaculat al pereților, care împreună cu nuanța de lemn deschis a pardoselii și a spațiilor de depozitare creează senzația de confort și de spațiu deschis. Măsuța și scaunele de lemn pictate cu motive florale și cu spătar înalt, fără tapițerie, împreună cu simplitatea feței de masă, dau bucătăriei o notă familiară și nostalgică.
Motivele pictate ce se regăsesc pe întregul mobilier sugerează atenția la detalii a proprietarului, care a vrut sa aducă un plus de eleganță și căldură. Deși sunt incorporate și câteva electrocasnice, acestea nu strică armonia decorului, fiind dispuse într-un mod discret, care nu abate atenția de la autenticitatea celorlalte elemente. Deși hota este un element contemporan, design-ul acesteia a fost adaptat pentru a avea elemente comune cu restul mobilierului de lemn și a se integra în imaginea rustică.
Suportul de lemn pentru căni are rol atât funcțional, cât și decorativ. Ales în mod intenționat cu o nuanță mai închisă decât celelalte elemente, atrage toate privirile, fiind principalul punct de atracție al dimineților. Sunteți în căutare de idei pentru bucătărie? Aici găsiți câteva sfaturi pentru amenajarea bucătăriei.
În același ton cu aspectul vechi al ușilor vine rama ferestrelor. Mărimea și forma acestora, cât și perdelele albe, din bumbac, transformă bucătăria într-o adevărată oază de lumină.
Deși interiorul este îmbrățișat de lemn, un alt element rustic care pune amprenta pe amenajarea bucătăriei este arcada din cărămidă, aflată deasupra ferestrelor. Senzația de autenticitate este redată și de mici accesorii decorative precum fierul de călcat cu cărbuni aflat pe pervazul geamului și lustra impunătoare.
Și spațiile mici pot fi decorate rustic. Ai nevoie de mai multe idei? Aici găsești sfaturi pentru amenajarea garsonierei.
Dormitoarele sunt simple, dar de efect. Atât pereții albi, cât și peretele pe care este dispus patul, într-un ton deschis de crem, echilibrează atmosfera, și evidențiază în același timp culorile vii ale mobilierului pictat.
Și aici s-a urmărit accentul pe detalii rustice, care să surprindă prin unicitate. Detaliile florale ale patului și noptierelor, pictate manual cu o deosebită acuratețe, sunt în același ton cu dulapul din lemn masiv. Pentru a echilibra aceste pete de culoare, s-a optat pentru un covor țesut, în nuanțe blânde, și draperii în culori neutre, iar spațiul din fața ferestrelor a fost lăsat liber pentru ca lumina să umple întreaga cameră.
În baie se poate vedea îmbinarea elementelor rustice cu elemente contemporane, dar care sugerează aceeași idee, de artizanat și de culori specifice stilului tradițional. Aici a fost aleasă o gresie cu un impact incredibil. Plăcile de tip patchwork, cu modele și culori vibrante sunt temperate doar de faianța albă, simplă și de mobilierul din lemn. Aceste accente de culoare animă întreaga baie și adaugă un interes vizual încăperii.
Foto: AirBnb