Pereți de piatră

Pereți de piatră și grinzi din metal într-o casă rustică din Spania

Pereți de piatră

 

Inițial, această casă a fost un grajd ce aparținea unui complex rezidențial construit în 1750. Complexul a fost vândut treptat, însă fostul grajd a rămas nefolosit vreme de 72 de ani. Proprietarii își doreau de mult timp o locuință în frumosul sătuc Lledías, însă foarte puține case sunt puse la vânzare în această zonă. Despre grajd au aflat de la niște localnici și, fără să stea prea mult pe gânduri, s-au hotărât să îl achiziționeze și să îl transforme în casa pe care au visat-o mereu. Cum a decurs amenajarea, ce tehnici de design interior s-au folosit și ce idei putem prelua din această reconversie, aflăm din cele ce urmează.

 

Pereți de piatră

 

Povestea de amenajare a început cu o surpriză. Când prima echipă a început să recondiționeze pereții de piatră, au fost descoperite, în mortar, monede din secolul al XVIII-lea. Pentru a continua tradiția, proprietarii au inclus și ei în pereți câteva monede de 1 euro.

 

Pereți de piatră

 

Întreaga structură a casei, pereții de piatră, este originală. Unii dintre pereți nu au fost deloc atinși sau vopsiți în procesul de amenajare și recondiționare. În plus, sunt locuri unde au fost lăsați cu tentele de verde căpătate de la umiditate. De ce? Pentru că se potrivesc perfect cu vegetația luxuriantă de afară. De fapt, un castan este atât de aproape de casă încât, la începutul lucrărilor, ramurile lui intrau în living. Grinzile din lemn de castan din întreaga casă sunt și ele originale, însă nu mai puteau susține greutatea tavanului. De aceea, constructorii au introdus lângă ele grinzile de metal.

 

 

Dacă aveți norocul de a vă bucura de o astfel de casă, este important să nu uitați de securitate. Vă puteți folosi de aceste camere Hikvision sau de camerele de supraveghere IP de aici.

 

Pereți de piatră

 

La interior, proprietarii nu și-au dorit o amenajare tipic rustică, plină de lemn închis la culoare și grinzi grele, tot din lemn. Au ales un decor modern, aerisit, cu mult alb, bej, crem și verde. Aceste nuanțe au fost apoi combinate cu textile naturale, ratan și piese de mobilier mici din lemn. Peste toate acestea a fost introdus metalul. Materialul rece aduce echilibru la interior și este prezent în grinzile de susținere, în ramele de la uși și ferestre.

 

Pereți de piatră

 

Podeaua din întreaga casă este și ea din lemn de castan, netratat și nefinisat. Și pe scări, metalul este prezent în balustradă, alături de albul imaculat, verdele natural și accesoriile din ratan.

 

 

La etaj se afla depozitul de fân, acum sunt dormitoarele și baia. Pereții sunt cei originali, au fost doar finisați în alb. În baie, proprietarii s-au dezis de reguli și au decis să instaleze lavoarul în mijlocul camerei. O idee îndrăzneață care se potrivește perfect camerei.

 

Pereți de piatră

 

Foto: El Mueble 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful