Mobilier pictat și decor rustic într-o garsonieră de 45 m² din Brașov

 

În centrul istoric al Brașovului, această garsonieră primea, până nu demult, oaspeți noi în fiecare weekend. Pandemia a stricat planurile turiștilor și, implicit pe ale proprietarului, ce a închiriat spațiul unei tinere. Care este povestea de design interior a spațiului și ce idei de amenajare putem prelua pentru propria casă, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Garsoniera se află într-o casă tipic săsească, separată de orice alt apartament. Când a achiziționat-o, proprietarul a investit în recondiționarea spațiului. Interiorul îmbătrânit a trebuit reamenajat de la zero. Au fost înlocuite țevile de apă, firele de curent, podeaua și ferestrele. Apoi, finisajele au fost alese în așa fel încât să se combine armonios cu atmosfera casei. Grinzile de lemn au fost lăcuite și tratate, pereții au devenit alb-imaculați, iar parchetul a îmbrățișat podeaua.

 

 

Dormitorul și camera de zi împart același spațiu. Separarea dintre ele este realizată subtil, cu ajutorul unui micuț covor roșu, dar și a unei scări ce a primit o nouă funcție și anume loc de depozitare și noptieră. Canapeaua destul de veche a fost păstrată în amenajare tocmai datorită design-ului simplu, potrivit amenajării. Măsuța de cafea și lada de zestre din fața patului sunt moștenirea de familie a proprietarului. Aceste sfaturi pentru amenajarea dormitorului vă pot ajuta să recreați un astfel de decor fără cheltuieli prea mari, cu piese de mobilier și accesorii de aici.

 

 

Pentru a aduce mai multă lumină naturală la interior, dar și pentru o mai bună trecere între spații, proprietarul a renunțat complet la ușa dintre bucătărie și cameră. Cu toate acestea, pentru a păstra aspectul rustic și dominanța lemnului la interior, cadrul ușii a fost îmbrăcat în lemn lăcuit.

 

 

Piesele de mobilier pictate, prezente prin toată casa au fost căutate și cumpărate de proprietar fie de la bătrâni, din satele din Transilvania, fie de la târgurile de antichități din județele Covasna și Harghita.

 

 

Bucătăria, extrem de simplă, cu corpuri de mobilier, albe, aproape că se pierde pe lângă obiectele rustice de decor ce înveselesc spațiul. Ne plac foarte mult schiurile vechi și ușa vopsită în roșu a unui fost dulap.

 

 

O idee de preluat în propria locuință, mai ales dacă ați reușit să spargeți o oglindă este de a păstra bucățile mai mari din ea și de a le lipi întâmplător pe un fund de lemn sau pe orice altă suprafață plată.

 

 

Via: Booking

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful