Construită în secolul al XIX-ul, această clădire a fost pe rând tâmplărie, sală de dans și cinema. Acum, mulțumită noilor proprietari, adevăratul spectacol este design-ul de interior și modul în care spațiul a fost transformat într-un cămin luminos și primitor. Mai multe detalii despre amenajare și ce putem învăța pentru decorul propriei case, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Designerii de interior de la Dadà Interiors au recondiționat și vopsit în alb prăfuit grinzile de lemn, au păstrat pereții de piatră acolo unde erau în condiții bune și i-au acoperit cu panouri de lemn de pin acolo unde aspectul lor lăsa de dorit.

Aproape toate piesele de mobilier au fost create la comandă. Printre acestea se numără și șemineul de metal și prelungirea lui, ce funcționează și ca bancă, dar și ca suport pentru televizor și spațiu de depozitare.

 

 

Pentru a profita de priveliștea superbă, dar și de lumina naturală abundentă, designerii au hotărât ca living-ul, sufrageria și bucătăria să locuiască la primul etaj al casei, iar dormitoarele să fie amenajate la parter. O soluție atipică, realizată cu un tavan/podea din beton, cu grosimea de 7 cm. În plus, ferestrele au fost realizate la dimensiunea maximă permisă de autorități și încadrate de o ramă din metal, asemănătoare cu metalul folosit la șemineu și bucătărie.

Inserțiile de metal din amenajare aduc un aer industrial decorului rustic. Dacă aveți în plan o astfel de amenajare o puteți completa cu aceste benzi luminoase, iar pentru protecție vă recomandăm să instalați un sistem de iluminat inteligent pentru exterior.

 

 

Bucătăria, deși deschisă către living, este separată vizual de restul interiorului prin nuanța tare de negru folosită la corpuri. În plus, barul este realizat dintr-o singură piesă de metal cu spații de depozitare.

 

 

Fosta scară a spațiului era foarte îngustă și destul de dărăpănată. Designerii de interior au înlocuit-o cu această structură din metal, mult mai rezistentă și mult mai potrivită amenajării interioare.

 

 

Dormitorul are un duș cu perete de sticlă glasată ce se deschide spre grădină, iar toaleta este într-o încăpere diferită. Tăblia de la pat este realizată dintr-un perete fals și oferă o nișă pentru depozitarea obiectelor de decor.

 

 

La parter, podeaua este din lemn de pin, doar în baie designerii s-au folosit de microciment, atât pentru podea, cât și pentru pereți și lavoar.

 

 

Foto: El Mueble

Lasă un răspuns




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful