Am testat vopseaua Annie Sloan Chalk Paint™ (vopsea-cretă) și nu vrem să ne mai folosim de altă vopsea

Sponsored

Haide să recunoaștem, fiecăruia dintre noi îi este puțin teamă când se apucă de un proiect ce implică vopsirea unor suprafețe. Unii dintre noi nici nu își bat capul cu această problemă, alții renunță în momentul care descoperă cât de multe variante de vopsele și accesorii sunt pe piață, fiecare pentru o anumită suprafață sau un anumit tip de proiect. Cei mai curajoși trec la treabă, însă multe dintre poveștile lor au și rezultate mai puțin fericite.

Noi ne numărăm printre cei din ultima categorie. Am avut și proiecte reușite, dar și câteva rateuri destul de mari, de aceea am fost destul de sceptici când am fost rugați să testăm vopseaua Annie Sloan Chalk Paint™. Ne-a convins aspectul ei mat și nuanțele bogate de culori. Ce am făcut cu ea și de ce ar trebui să alegi această vopsea, află din experiența noastră.

Ușor de aplicat, fără miros și uscare foarte rapidă.

Cu această vopsea ai scăpat de corvoada de a alege zeci de variante, fiecare pentru un anumit tip de suprafață. Annie Sloan Chalk Paint™ se mândrește că vopseaua se comportă perfect pe suprafețe precum metal și teracotă. Noi am fost ușor neîncrezători, așa că am început cu o măsuță de cafea din lemn, destul de veche. I-am redat negrul inițial cu Athenian Black. Prima surpriză a venit din lipsa mirosului. Vopselele Chalk Paint™ sunt ecologice. Nu sunt volatile, nu conțin plumb, doar un minim de compuși organici volatili și nu au miros, ceea ce le face perfecte dacă ai în plan să decorezi alături de cei mici. În plus, se comportă foarte bine pe lemn, nu ai nevoie de două straturi, dacă vopsești cu răbdare. Consistența ei este foarte densă.

 

 

Am continuat să decorăm măsuța cu mici accente de culoare: Lem LemHenrietta și English Yellow au fost nuanțele alese. Tot procesul de vopsire al mesei a durat 2 ore. De ce? Pentru că primul strat, cel negru, s-a uscat surprinzător de repede. Nu a trebuit să așteptăm prea mult pentru a picta peste. La final, am sigilat vopseaua cu ceară transparentă pentru a o proteja.

 

 

În plus, nu am pregătit deloc suprafața mesei înainte de vopsire, nu am folosit grund și nici nu am șlefuit lemnul. Am șters masa de praf și ne-am apucat de pictat.

O singură vopsea pentru zeci de suprafețe – Metal, lemn, perete, plastic chiar și teracotă.

 

 

Când am văzut cât de simplu este tot, ne-am propus să extindem proiectul pe suprafețe mai mari și mai diverse. Ne-am decis să vopsim ușa dintre bucătărie și living. Partea dinspre living într-o geometrie jucăușă neagră, iar partea dinspre bucătărie într-un albastru care să ne aducă aminte de frumusețea mării.

 

 

 

În living, am ieșit cu negru pe perete, nu, nu a fost o greșeală, asta ne-am dorit. Surpriza a venit din cât de bine se comportă vopseaua nu doar pe ușa veche, vopsită lucios, ci și direct pe perete. Efectul ei mat a schimbat întregul proiect aducând o textură surpinzătoare.

 

 

 

Nu am mai stat pe gânduri și am vopsit cu încredere și clanța și câteva balamale. A fost la fel de simplu. Vopseaua s-a prins fără probleme de metal, la fel cum o făcuse și pe ușă și pe perete.

Zeci de culori și sute de posibilități cromatice

 

culorile Annie-Sloane Annie Sloan Chalk Paint Jurnal

 

În bucătărie, vopseaua Annie Sloan Chalk Paint™ Greek Blue a adus un aer mediteranean încăperii. Am studiat îndelung paletarul de culori disponibile până să ne decidem pe această nuanță de albastru și nu regretăm alegerea.

 

 

Zecile de culori disponibile vă vor defini și completa cu siguranță proiectul cromatic la care vă gândiți. Și, dacă sunteți foarte îndrăzneți, puteți combina culorile pentru a obține alte sute de nuanțe.

 

 

Pentru suprafețele mari din partea albastră a proiectului ne-am folosit de pensulele Annie Sloan. Funcționează mult mai bine decât cele din magazinele de bricolaj datorită perilor deși și a design-ului realizat special pentru vopseaua cretă densă și groasă.

 

Pensule Annie Sloan

 

Și la final? Mizerie mare?

Deloc. Orice picătură căzută pe jos a fost ștearsă cu ușurință cu o cârpă umedă. În plus, pensulele le-am spălat cu apa și săpun și au fost ca noi doar după o spălare de câteva minute.

PS. Da, am testat vopseaua și pe teracotă, nu am întâmpinat niciun fel de problema, din contră finisajul mat a schimbat complet înfățișarea sobei.

Annie Sloan Chalk Paint metal si teracota

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful