Accente vesele de culoare într-o casă din Alexandria

 

Designerii de interior și arhitecții de la Acrea Design au realizat această amenajare pentru o familie cu doi copii. Casa, de aproximativ 180 m² se află în Alexandria, județul Teleorman. Ce și-au dorit proprietarii și cum au transpus designerii dorințele lor în realitate, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Prima cerință a proprietarilor a fost ca spațiul să fie aerisit și plin de culoare. După câteva discuții pentru stabilirea conceptului, designerii au ajuns la concluzia că familia iubește tonurile de culoare reci, iar culoarea preferata a proprietarei este turcoazul. Aceste tonuri au fost încălzite cu nuanțe nude de bej și gri, dar și de elemente naturale precum venatura marmurei, combinată pentru a aduce textură interiorului cu lemn deschis cu aspect de oxidare, vintage, gri.

 

 

Interiorul începe cu zona de intrare, deschisă cu living-ul și casa scării, o bucătărie generoasă cu loc de luat masa, 2 băi, dormitorul matrimonial și două dormitoare ale copiilor.

 

 

Inima casei este bucătăria, unde designerii s-au jucat cu un ton mai jucăuș al turcoazului, temperat de albul mat la care au fost adăugate riflaje de lemn și un tapet ce imită marmura cu o venatură albastră.

 

 

Indiferent de cum este amenajată casa ta, este mereu bine să ai cel puțin o lanternă, precum acestea, în cazul în care apare o cădere de curent. De asemenea, pentru cei ce se simt amenințați de viruși și bacterii, recomandăm aceste lămpi ultraviolete.

 

 

Scările sunt primele elemente vizibile ale casei, astfel au fost concepute în mai multe tonuri de bleu, de la deschis la închis. Jocul de culoare are rolul de a anticipa trecerea către zona de noapte.

 

 

Pentru dormitorul băiatului, în vârstă de 11 ani, tema data a fost culoarea verde și un pat generos unde să îi poată citi povești fratelui mai mic. Motivul pentru care designerii au gândit patul în formă de căsuță, cu tapițeria verde și corpurile de iluminat în formă de libelulă este acela de a oferi copiilor impresia de existență a propriei lor locuințe, în interiorul uneia mai mari, cea a părinților.

 

 

Dormitorul matrimonial este amenajat în tonuri nude de gri și bej, cu un strop de turcoaz pentru draperii și o explozie de personalitate redată de tapetul cu aspect mineral.

 

 

Baia matrimonială este amenajată în tonuri nude, iar cea a copiilor cu gresie hexagonală, alb și gri, dar și plăci pătrate de culoare galben. Motivul pentru care designerii au ales galbenul ca și culoare dominantă a fost faptul că această nuanță activează emisfera stângă a creierului, sporind creativitatea, în special pentru acești copii cărora le place să se bălăcească în cadă.

 

 

 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful