Clasic mediteranean și o terasă de invidiat într-o casă de numai 45 m²

 

Proprietarii acestei căsuțe de la malul mării au avut mare noroc când au descoperit clădirea ponosită într-o plimbare. Nu au stat deloc pe gânduri și au cumpărat-o pentru a o folosi ca și casă de vacanță. L-au angajat pe arhitectul Javier Suárez de Puga și au început lucrările de reabilitare și reconsolidare. Cum a fost transformat interiorul și ce idei putem prelua în propria amenajare, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Aflată în Oyambre, Cantabria, casa are o priveliște superbă asupra mării, însă construcția, realizată în anii ’70, era ponosită, iar amenajarea interioară destul de demodată. Prima decizie a arhitectului a fost să acopere casa, atât la exterior cât și la interior în lemn, pe care apoi să îl vopsească în alb. Lemnul alb de pin a transformat interiorul, a adus senzația de spațiu, dar a și oferit fundalul perfect pentru stilul clasic cu influențe mediteraneene pe care și-l doreau proprietarii.

 

 

Dacă afară culorile predominante sunt alb, verde și albastrul mării, paleta de nuanțe a fost preluată și la interior.

 

 

Piesele de mobilier au fost și ele alese în alb, special pentru a nu încărca vizual spațiul destul de restrâns de la interior. Accentele de culoare aduc dinamism amenajării și te transportă cu ușurință în atmosfera relaxată de vacanță.

 

 

Probabil cea mai interesantă parte a casei este terasa și grădina ce dau spre plajă. Dacă aveți norocul unui astfel de spațiu, nu neapărat la malul mării, sigur veți avea nevoie în perioada ce urmează de acest sezlong de grădină, dar și de acest furtun de gradină.

 

 

Accesul spre grădină se face pe scările din spatele casei. O bancă de lemn oferă locul ideal de stat la umbră după o zi călduroasă la plajă, iar plantele luxuriante transformă atmosfera într-un paradis al verdeții.

 

 

Proprietarii profită de priveliștea superbă asupra mării și își petrec serile răcoroase, alături de prieteni în grădina din spatele casei.

 

 

Dimineața, în atingerea caldă a razelor timpurii de soare, cuplul își savurează cafeaua pe terasa ce se deschide din dormitor. O căsuță de vis, perfectă pentru zilele de vacanță ale unui cuplu ce iubește marea.

 

 

 

Foto: El Mueble 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful