Accente verzi și decor contemporan într-un apartament din București

 

Acest apartament din centrul Bucureștiului este amenajat cu accente de verde închis, verde iarbă și cu un tapet ce creează imaginea unei “păduri tropicale”. Decorațiunile și accesoriile sunt atent alese, atât din punct de vedere al culorilor, cât și al modelelor. Haideți să descoperim împreună o amenajare simplă, dar de efect într-un apartament pe care îl puteți închiria de aici.

 

 

Paleta de culori predominantă se joacă între galben și verde. Nuanțele calde se armonizează cu lemnul și creează o atmosferă relaxată. Se zvonește că una dintre vedetele anului acesta, în ceea ce privește amenajarea, este tapetul. Modelele preferate sunt cele cât mai curajoase, cu aglomerări de forme și motive. Practica urmează o linie destul de uniformă: se alege un model de tapet cât mai vibrant, se așează pe un singur perete, iar pentru a rămâne vedeta și punctul de interes al camerei, se păstrează o notă neutră pentru restul încăperii. Aceeași procedură a fost urmată și în cazul acestei amenajări. Tapetul, cu un design jucăuș și colorat este pus în valoare prin alăturarea unor piese de mobilier minimaliste.

 

 

Decorațiunile, în linii simple, moderne, au scopul de a îmbrăca încăperea, însă, fără să iasă prea mult în evidență. Raftul păstrează câteva cărți și ornamente care nu distrag deloc atenția de la tapetul alăturat.

 

 

Ferestrele mari ne permit să fim mult mai creativi în ceea ce privește dispunerea culorilor. Dacă în cazul încăperilor limitate ca spațiu este recomandat să se folosească nuanțe cât mai deschise pentru a nu creea o iluzie a unui spațiu și mai mic, în cazul celor care se bucură de ferestre ample, nu trebuie să ne facem astfel de probleme. Acest apartament este un exemplu în acest sens – datorită luminii care scaldă întreaga încăpere, designerii și-au permis să folosească perdele într-un verde închis, puternic, fără să anuleze lumina camerei. Mai mult, perdelele au păstrat aceeași nuanță de verde care se regăsește pe tapet și vom vedea, în cele ce urmează, că această culoare este de fapt laitmotivul apartamentului.

 

 

În baie verdele își face simțită prezenta cu ajutorul plantelor de interior. Ne place foarte mult gresia cu motive colorate și modul cum aceasta curge pe întreaga podea a băii. Astfel de modele de gresie sau faianță găsiți aici.

 

 

Lemnul este și el prezent aici, în rama oglinzii și în corpul de mobilier. Dacă sunteți în căutare de mobilier pentru baie, puteți alege un astfel de dulap baie.

 

 

Dormitorul este încăperea în care piesele de mobilier au fost ținute la minimum. Culorile neutre, griul, albul și cafeniul sunt preferate pentru camerele de odihnă, aspect de care au ținut cont designerii în momentul amenajării. Desigur, există și aici, în mică măsură, nuanța emblematică a apartamentului.

 

 

Cum spuneam, verdele este prezent în tot apartamentul, chiar dacă vorbim de un întreg perete acoperit cu mobilă în nuanța etalon, sau de mici accente cum ar fi plantele sau decorațiunile. Deși nu este o culoare pe care o întâlnim prea des în bucătării, iată cât de bine este integrată în aceasta. Albul anulează nebunia culorii și concentrează atenția asupra zonei de lucru.

 

 

Foto: Airbnb

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful