Pereți gri și accente roz în amenajarea unei garsoniere din București

 

Spațiile mici, precum garsonierele sau apartamentele de două camere, prezintă mereu o provocare atunci când vine vorba de amenajarea lor. Astăzi ne inspirăm și preluam câteva idei practice din designul interior al unei garsoniere din centrul capitalei.

 

 

Garsoniera se închiriază în regim hotelier de aici. Cu acest scop în gând, proprietarul a ales să nu aducă un televizor la interior, iar separarea dintre zona de seară și cea de zi să fie realizată cât mai subtil.

 

 

Un paravan confecționat din lemn și sfoară separă vizual dormitorul de living. Cu toate acestea, încăperile comunică cromatic. Pereții, canapeaua și draperiile gri împreună cu piesele de mobilier albe vin în contrast cu accesoriile și obiectele de decor în roz. Toată această schemă cromatică este încălzită de detaliile din lemnul nefinisat.

 

 

Deși nu sunt la fel de eficiente termic ca radiatoarele amplasare sub fereastră, proprietarul a ales să adauge în amenajare calorifere verticale, în ambele colțuri ale camerei, pe pereții exteriori, pentru a aduce volum și pentru a încadra vizual încăperea.

 

 

În lipsa televizorului și în contrast cu paleta cromatică, peretele opus dormitorului a fost amenajat cu canvas-uri pline de verdeață. Un astfel de perete poate fi recreat și cu ajutorul acestor stickere perete sau a unui fototapet.

 

 

Fiind închiriată în regim hotelier, garsoniera nu are nevoie de foarte multe spații de depozitare, cele două corpuri de la intrarea în living sunt suficiente pentru câteva zile, de vacanță, în București.

 

 

Parcă rupt din decor, stâlpul din metal de la intrarea în living a rămas neatins de la vechea renovare. El reușește să aducă un strop de atmosferă vintage-industrială amenajării interioare.

 

 

Accentele de gri din living au fost preluate și în bucătărie sub forma unor plăci ceramice cu motive geometrice. Pentru a nu sparge unitatea vizuală, frigiderul a fost încorporat în mobilierul de bucătărie, iar blatul a fost prelungit pentru a crea un mic loc de luat masa.

 

 

La fel ca în bucătărie, plăcile ceramice în tonuri de gri din duș aduc unitate vizuală amenajării. Sper deosebire de bucătărie, blatul din baie are o nuanță mai deschisă. Dacă proprietarii ar fi folosit lemnul închis la culoare pentru amenajarea băii, în special a blatului, spațiul îngust de aici ar fi părut și mai aglomerat.

 

 

Foto: Airbnb

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful