Cum amenajezi baia din apartament în așa fel încât să câștigi spațiu

 

De multe ori se întâmplă să nu ne putem bucura de căminul perfect, care să dispună de suficient spațiu de amenajare, conform criteriilor noastre. Totuși, în astfel de cazuri putem apela la diferite trucuri.

Fie că optezi pentru culori deschise pentru pereți, ca totul să fie luminos și să dea impresia unui spațiu generos, fie că montezi oglinzi în câteva zone cheie, există o serie de sfaturi pe care le poți urma pentru a profita de spațiul existent.

 

 

Iar o baie mult prea mică, pare un dezavantaj. Din fericire, poți integra câteva sfaturi în designul interior al acesteia pentru ca tu să te bucuri de fiecare colțișor disponibil.

  • Începe cu ușa – Spațiul pe care îl ocupă deschiderea ușii face de cele mai multe ori ca baia să pară și mai mică decât este, ca să nu mai vorbim de irosirea unui loc și așa destul de mic. Poți opta pentru o ușă glisantă, cu un mâner ușor de manevrat, care se ascunde în interiorul peretelui. Vei economisi cu siguranță câțiva centimetri buni, iar baia ta va fi mult mai aerisită.

 

 

  • Apelează la depozitarea în perete – Pentru a economisi spațiu, poți monta în interiorul peretelui rezervorul de apă al toaletei. Astfel vei putea controla cât de mult iese în relief vasul de wc și vei beneficia de centimetri în plus. Dacă totuși instalațiile de apă nu permit, poți construi în continuarea rezervorului un spațiu pentru depozitare, extrem de funcțional.

 

 

  • Găsește locul potrivit pentru rafturi – Polițele din baie nu sunt o noutate, însă cum ar fi să le montezi pe peretele din capăt al căzii? În cazul unui duș s-ar putea să nu funcționeze, dar pentru o variantă de baie clasică cu cadă, te-ar putea ajuta să eficientizezi spațiul. Îl poți monta suficient de sus pentru a evita ca apa să ajungă la el. De asemenea, încearcă să arunci o privire de ansamblu și să descoperi ce alte colțuri nu au fost folosite la adevărata valoare. Poți crea multe spații de depozitare dacă privești lucrurile în mod funcțional.

 

 

  • Adoptă o amenajare monocromatică – Dacă ai ales să decorezi totul cu alb, atunci mergi pe această non culoare de la început și până la sfârșit. Astfel vei scăpa de senzația de încăpere aglomerată, iar în cazul culorilor deschise vei crea impresia de spațiu mai mare. Așadar optează pentru pereți în aceeași culoare cu obiectele sanitare și ai grijă ca elementele decorative și spațiile de depozitare să se alinieze tendinței cromatice. Pentru un finisaj consistent, poți încerca plinta albă din poliuretan. Ea oferă rezistență in locurile cu umiditate ridicată, poate fi vopsită în orice culoare dorești și poate înlocui cu succes demodata plintă din gresie.

 

“Adesea o baie mică te sperie numai la gândul că nu vei reuși să găsești destul spațiu pentru toate obiectele de care ai nevoie. Chiar dacă mașina de spălat sau uscătorul de rufe nu pot fi integrate în amenajarea unei băi mici, asta nu înseamnă că nu poți profita de spațiul existent pentru a crea un design interior funcțional. De obicei, clienții noștri apelează la sfaturile noastre în amenajarea băii și descoperă cum încăperea aceea mică de la început poate fi chiar generoasă dacă au un designer inspirat.” mărturisește Dan Panciu, CEO Fabrica de Profile, singura fabrică de profile decorative din polistiren și poliuretan cu capital integral românesc și care asigură și consultanță 100% oricărui tip de cumpărător.

Foto via Pinterest

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful