Amenajarea în sine a unui apartament trece, aproape de fiecare dată, prin dorințele proprietarilor, detalii tehnice și funcționale, schemă de culori și piese de mobilier. De cele mai multe ori, compromisul se face în ceea ce privește dorințele proprietarilor pentru a da loc elementelor funcționale și practice. În acest apartament proprietarii nu au făcut niciun compromis. Dorința de a avea un decor care să fie strâns legat de natură le-a fost împlinită cu ajutorul detaliilor naturale, accesoriilor și a unei abordări romantice și boeme în amenajare. Ce putem învăța din această amenajare, descoperim în cele ce urmează.

 

 

Fiind un apartament ce se închiriază pe Airbnb, proprietarii nu au acordat prea multă atenție confortului și funcțiilor practice în living. Uzuala canapea a fost înlocuită cu un cort cu pernuțe acoperit de frunze și lumini. Atmosfera romantică este completată de mici coșuri de depozitare din lemn și plante de apartament.

 

 

Această abordare boemă reușește să îi transpună pe cei ce vin în vizită în acest apartament într-un colț al naturii departe de zgomotul orașului și de gândul că, totuși sunt într-un apartament de bloc din centrul Bucureștiului.

 

 

În bucătărie o ramură de copac susține delicate elemente de decor cu flori. Plantele de apartament sunt și ele prezente aici pentru a continua linia naturală din amenajare.

 

 

Bucătăria micuță, cu puține spații de depozitare, dar îndeajuns de echipată pentru a acomoda nevoile celor ce închiriază temporar apartamentul, continuă și ea ideea decorului natural din amenajare prin corpurile de lemn, blatul din piatră și micile plante folosite ca accente de culoare. Detaliile precum mânerele de la corpurile inferioare, nu fac decât să sporească farmecul amenajării aducând o notă subtilă de rustic.

 

 

Chiar și în baie, plantele naturale și-au găsit locul împreună cu mix-ul de faianță albă și neagră, mix scos în evidență de gresia cu motive geometrice, la fel, albe și negre. Dacă aveți în plan reamenajarea propriei băi, veți avea nevoie cu siguranță de adeziv gresie, dar și de o aplica baie.

 

 

Pentru amenajarea dormitorului, frunzele, lemnul, cutiile de depozitare, ramurile completează și încheie imaginea parcă ruptă din pădure a întregii amenajării.

 

 

Patul cu baldachin împletit de frunze și plantele naturale ce și-au găsit cu ușurință locul în decor transformă camera într-un spațiu de poveste.

 

 

Foto: Airbnb 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful