Piatră, lemn și motive naturale într-un apartament de 75 m² din București

 

Aflat în centrul Bucureștiului, în Piața Unirii, acest apartament de 3 camere, cu o suprafață de 75 m² surprinde prin paleta cromatică în nuanțe tomnatice, materiale și motive naturale. Dacă aveți drum în București puteți sta câteva zile chiar aici, apartamentul se poate închiria de pe Booking. Ce idei putem prelua în propria amenajare, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Living-ul parcurge o linie simplă în ceea ce privește culorile. În această încăpere nu ele sunt vedetele, ci modelele geometrice presărate prin accesorii și peretele de cărămidă folosit ca accent. Dacă îți dorești un astfel de decor, nu trebuie să îți fie teamă, alătură modele similare, texturi, culori și accesorii în aceeași gamă de culori, însă încearcă să nu aglomerezi prea mult spațiul.

 

 

Bucătăria, precum un hol, este încălzită de lemnul din blat, masă, rafturi, corpuri de iluminat și podea. Dacă ai o familie numeroasă și vrei să îți amenajezi bucătăria, îți recomandăm această mașină de spălat vase, iar pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din bucătărie îți recomandăm acest articol.

 

 

În dormitorul mic, folosit și ca birou, laitmotivul este verdele iarbă, acompaniat și armonizat perfect cu nuanțele cafelei. În momentul în care ne dorim o schimbare și decidem că este momentul să redecorăm, trebuie să fim atenți ce culori alegem. Diferite studii vorbesc despre faptul că fiecare nuanță are un impact asupra stării noastre. De exemplu, verdele transmite calm, la fel ca și albastrul. Totuși este recomandat să nu se asocieze multe culori puternice în aceeași încăpere, pentru că asta ne-ar putea induce o stare de oboseală sau nervozitate. Fără prea multă filosofie: nu aglomera cu nuanțe, alege-o pe cea preferată și scoate-o în evidență cu alte culori neutre.

 

 

În dormitor, muștarul este culoarea de accente ce atrage privirea. Ea, împreună cu tapetul și accentele de gri din dulapuri îmbracă încăperea și îi oferă intimitate. Atenție – modelul tapetului este unul destul de încărcat, astfel decorațiunile și accesoriile s-au menținut într-o linie minimalistă și nu s-a exagerat cu detalii. Lustra și noptierele urmează și ele linii simple, în negru.

 

 

Baia este în unele cazuri mai greu de amenajat, din cauza spațiului limitat. În general se urmează linii neutre și se dorește ca încăperea să fie cât mai practică și ușor de întreținut. Iată însă cum o poți scoate ușor din anonimat fără prea multe eforturi. Totul stă în accesorii. Alege un model de oglindă neobișnuit sau amenajează unul dintre pereți cu faianță în două culori. Poți alege o formă ieșită din comun și pentru faianță, cum este cea hexagonală din baia acestui apartament.

 

 

Foto: Booking 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful