Pregătiri de Crăciun într-o cabană rustică din Tennessee


 

Frigul s-a presărat peste Tennessee. Atmosfera din cabana americană, însă, este una tare călduroasă. Camera de zi e aglomerată de râsetele și veselia copiilor, iar bucătăria este scăldată în miros de turtă dulce. Totul este pregătit! Mai ales copiii! Au stabilit o întreagă strategie pentru a-l prinde pe Moș Crăciun. Anul acesta sunt foarte încrezători în planul lor! Decorarea cabanei a fost și ea o etapă din planul lor: ademenirea! Copiii au povestit că darnicul bătrânel este fascinat de ornamentele de Crăciun, iar dacă vor avea o căsuță perfect decorată, Moșul va încremeni lângă șemineu, admirând…și atunci pac, îl prind în flagrant!  Cum a fost pregătit căminul lor pentru sărbătorile de iarnă vom afla din cele ce urmează.

 

Crăciun într-o cabană

 

Atmosfera camerei de zi dansează pe acordurile chitarei. Cufărul vintage, transformat într-o măsuță de cafea, este pregătit pentru prăjiturelele Moșului, iar copiii împodobesc bradul cu cele mai festive ornamente. Cabana de lemn este plină de note muzicale și râsete.

 

Crăciun într-o cabană

 

Practic, s-a creat o listă cu recuzită: crenguțele de brad – obligatoriu, textile pufoase – obligatoriu, betele și fundițe…iar pe lângă decorațiunile clișeice reinterpretate (evident), s-au strecurat și câteva secrete și efecte stilistice.

Cabana în sine a fost de mare ajutor în reproducerea căsuței bătrânului cu zurgălăi. Mobilierul rustic în culoarea bradului a fost pus în evidență prin dispunerea veselei într-o nuanță complementară.

 

 

Pentru că Moșul vrea să se asigure că membrii familiei au fost cuminți, au fost puse în evidență câteva fotografii pe care le-au colecționat de-a lungul timpului. Iată cum s-a făcut un ornament practic și atrăgător: o ghirlandă de brad, încadrată într-o ramă de tablou, frumos decorată cu amintirile lor. Aranjamentul a fost pus la vedere, deasupra canapelei în nuanță neutră, peste care au fost aruncate și câteva pernițe în același ton festiv.

Dacă aveți norocul unei astfel de case, vă puteți folosi de aceste corpuri pentru iluminat exterior și de aceste benzi LED pentru iluminatul interior.

 

 

Pentru a dispune de mai mult spațiu în camera copiilor s-a folosit o metodă foarte practică și anume, paturile suspendate. Ele au fost decorate cu ghirlande, iar așternuturile au fost aranjate cu mare atenție. Pernițele cu motive festive s-au strecurat și în această încăpere, iar jucăriile copiilor stau de veghe, ca niște soldăței de nădejde, pregătiți de momentul demascării. Noptiera rustică a fost recondiționată, iar pentru a fi integrată perfect, s-au folosit decorațiuni în exact aceleași nuanțe ale piesei de mobilier.

 

 

Baia combină elementele vintage cu cele moderne. Pereții au fost acoperiți de faianță albă, însă s-a păstrat unul și cu lemnul cabanei. Astfel se încadrează și baia în stilul general al cabanei. După o bătălie pe viață și pe moarte cu bulgări de zăpadă, soldățeii casei se pot încălzi cu o baie fierbinte în cada amplă.

 

Crăciun într-o cabană

 

Piticii au făcut o treabă de minune, iar bradul strălucește acum! Șemineul proaspăt aprins a fost decorat cu șosetuțe în ton festiv. Moșul are unde să ascundă dulciurile și motive să fie cât mai generos. Pentru o atmosferă mai primitoare și călduroasă, s-a folosit o lustră aurie care imită lumânările. Cabana este plină de zâmbete și entuziasm pentru sărbătorile de iarnă.

 

 

Covoarele persane au fost păstrate pentru a accentua stilul rustic. Mobilierul, vintage și el, a fost recondiționat și ornat cu păturile pufoase din tartan scoțian. Masa este pregătită pentru bunătățile de sărbători.

 

Crăciun într-o cabană

 

Dormitorul părinților era unul destul de înghesuit, din pricina tavanului, așa că s-a apelat la un efect stilistic. Tapetul cu dungi verticale creează o iluzie optică și dă senzația unei camere mai înalte. Pe perete au fost agățate și câteva crenguțe de brad, iar patul a fost decorat cu textile din tartan scoțian și perne cu motiv festiv.

 

Crăciun într-o cabană

 

Text: Elisa Perțea Foto: Brian Woodcock Via: Country Living

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful