[ Înainte și după ] Accente moderne și feminine într-un apartament pe două niveluri, pe malul lacului Siutghiol, Constanța

 

“E gata cafeaua!”, s-a auzit domol din bucătărie. Ea, încă adormită, coboară din dormitor și se așează la masa din living. În mirosul proaspăt de cafea, soarele se arată timid din marginea lacului Siutghiol și îl scaldă în culori calde. Nu mai durează mult până când razele se vor strecura și prin ferestrele apartamentului și vor anunța o nouă zi. Dar pentru moment, pentru câteva secunde de intimitate, cei doi savurează cafeaua, liniștea, peisajul și armonia.

 

Înainte și după

 

Nu a fost mereu așa, iar apartamentul celor doi era departe de a fi numit “cămin”. Este cert faptul că locuința trebuie să se muleze perfect peste personalitatea proprietarilor, dar ce se întâmplă când cei doi sunt caractere complet diferite? Ea, o fire romantică și boemă; el, adept al stilului modern și contemporan. Pe lângă viziunile diferite, apartamentul era gol, sec, brut. Alături de provocarea obișnuită, de a găsi un echilibru între partea funcțională și cea estetică, arhitecții de la  Archivity au trebuit să îmbine cele două stiluri și să transforme apartamentul în “acasă”.

 

 

Spațiul este unul amplu, 200 m² cu 5 camere dispuse pe două niveluri. Dacă renovați pe timp de iarnă, veți avea nevoie de un calorifer electric ori de aeroterme.

 

Înainte și după

 

Pentru a pune în valoare dimensiunea generoasă a spațiului, arhitecții au profitat de ferestrele mari din living pe care le-au acoperit doar cu o perdea albă, transparentă și delicată. Priveliștea către lacul Siutghiol te lasă fără cuvinte, iar proprietarii admiră în fiecare zi luciul apei în lumina razelor timide ale răsăritului.

Arhitecții au ales să introducă cât mai puține elemente decorative pentru a evita aglomerarea spațiului. Cu toate acestea, piesele care scot din anonimat încăperea sunt măsuța de cafea și lustra, confecționate din metal, alături de scaunele de bar, în stil contemporan împreună cu paleta cromatică în nuanțe alternante de gri și orange.

 

Înainte și după

 

Înainte și după

 

Amenajarea se sparge în nuanțe pastelate, feminine și romantice, odată ce te îndrepți spre al doilea nivel. Balustrada albă cu forme organice, realizată exclusiv de arhitecți, te invită spre partea relaxată a apartamentului, unde se regăsesc dormitorul și baia.

 

 

Colțul de lectură împletește viziunile celor doi proprietari. Covorul etnic și tapetul cu note romantice se alătură canapelelor electrice, în nuanțe puternice de muștar și magenta.

 

Înainte și după

 

Rozul pudrat și catifeaua în nuanța cafelei îmbracă dormitorul într-un design intim și boem. Peretele frontal a fost tapițat în una din culorile preferate ale proprietarei. Lustra în forma florilor de cireș adaugă și ea o notă de eleganță, iar peisajul ca de basm se poate admira prin perdelele diafane care acoperă geamul dispus pe întreg peretele alăturat.

 

 

Nuanțele neutre de cafe-latte scaldă încăperea. Pentru a susține autenticitatea, arhitecții au păstrat fotoliul clasic al proprietarilor și l-au integrat perfect în amenajare.

 

 

Baia matrimonială are un aer feminin, dominat de plăcile ceramice texturate, însă pentru a contrasta design-ul neutru și a injecta o pată de culoare, specialiștii au integrat un panou cu mușchi și licheni. Astfel, încăperea capătă și o notă de prospețime.

 

Înainte și după

Înainte și după

Înainte și după

Înainte și după

Înainte și după

Înainte și după

Înainte și după

Înainte și după

Înainte și după

 

Text: Elisa Perțea Foto: Archivity

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful