Cum arată un apartament în care designerii au pus accent pe familie și timpul petrecut împreună, acasă

7:00 – te supără alarma. Ai 30 de minute – te pregătești, îți bei cafeaua. Hurry up! Câteva minute și trebuie să fii în drum spre birou, îți arunci în grabă micul dejun în geantă și pleci grăbit spre o nouă zi, impropriu spus „nouă”, căci totul e vechi. Iar familia? Copiii dorm, soția se grăbește și ea să le pregătească pachetul pentru școală și tot ce ai apucat a fost să îi urezi „O zi bună!”

Cam așa arată dimineața unei familii din Barcelona, care a decis că este momentul unei schimbări. Îndatoriri – notat, task-uri și dead-line-uri – notat, timp alături de familie – error. Apelul lor către arhitecții studioului Sincro a fost să le ofere o rezolvare. Chiar dacă îmbinarea vieții cotidiene aglomerate cu frumoasele momente alături de cei dragi a fost o adevărată provocare, ingeniozitatea lor nu a dat greș.

 

 

Piesele de mobilier și accesoriile trebuie să exprime stilul personal al proprietarilor. Renovarea nu presupune doar o redecorare, fără personalitate, ci crearea acelui spațiu pe care îl poți numi „acasă”. Spiritul tinerei familii și veselia copiilor se regăsesc în stilul contemporan al apartamentului de mai jos.

 

 

Accentele de verde-mentă ale ceramicii folosită în bucătărie adaugă o notă de prospețime încăperii. O bucătărie fresh, modernă, luminoasă, așteaptă familia pentru năzbâtii cu mâncare. Dacă aveți în plan o redecorare în anul ce urmează aceste materiale de construcții accesibile vă pot fi de ajutor.

 

 

Copiii sunt, fără doar și poate, cea mai mare responsabilitate, însă cum să pregătești cina, dar în același timp să te asiguri și că cei mici sunt în siguranță? Arhitecții studioului Sincro au găsit soluția, una practică, dar și modernă. Integrarea unui open-space, în care bucătăria și living-ul sunt unite, a dat naștere unui cămin în care membrii familiei se pot ocupa de treburile casnice, fără a îi neglija pe cei mici.

 

 

Pe lângă idea inspirată de a crea un open-space, designerii de interior au profitat de ferestrele mari din living. Dacă redecorezi un spațiu mic, trebuie să fii atent la toate accesoriile pe care le integrezi. Nu ai vrea să reduci spațiul și mai mult prin aglomerarea cu detalii. Dacă ai norocul să locuiești într-un apartament cu ferestre mari, nu ezita să profiți de ele. Perdelele deschise, albe, lasă lumina să treacă și să creeze un efect optic, iar apartamentul pare mult mai spațios printr-un simplu artificiu.

 

 

Specialiștii au gândit proiectul în așa fel încât să ‘pună pe perete’ personalitatea proprietarilor. Fiecare detaliu adaugă o notă de modernitate și eleganță. Tonurile neutre și calde ale lemnului se completează perfect cu accentele de albastru marin de pe perete. Veselia copiilor, râsetele și distracția cu siguranță nu puteau fi integrate într-un cămin monoton ori clasic. Nu uita de plante, o idee inedită pot fi aceste semințe și arbuști de goji.

 

 

Un alt artificiu extrem de econom și practic de care poți profita este să strecori oglinzi. Acestea vor crea o iluzie optică, iar camera va căpăta un plus de spațiu. Pe lângă partea funcțională, ele vin și cu o notă de autenticitate, reușind în zilele de astăzi să găsești modele extrem de atractive și moderne, precum exemplul din living.

 

 

Nuanțele complementare de verde-mentă și muștar se regăsesc atât în bucătărie, cât și în living și baie. Armonia s-a obținut și prin dispunerea culorilor calde ale lemnului și muștarului, cu accentele de royal-blue și verdele-mentă, prin întreaga casă.

 

 

Când spațiul nu este de partea ta, trebuie gândit fiecare amănunt. Cheia stă în piesele de mobilier practice și versatile. Punctul culminant al apartamentului este ușa glisantă care separă vizual living-ul de hol. Pentru a păstra armonia culorilor, a fost folosită exact aceeași nuanță ca și cea a podelei. Voila! Practic, modern, elegant!

 

 

Culorile închise tind să micșoreze spațiul, așa că nu este recomandat să fie folosite într-un loc care deja este destul de înghesuit. Tocmai din acest motiv, specialiștii au ales să îmbrace toată baia în alb, presărând câteva accente de muștar și detalii negre pentru a scoate din anonimat încăperea și a o păstra în ton cu restul apartamentului.

 

 

Text: Elisa Perțea Foto: Sincro

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful