Pânza, pensulele, culorile…oh, nu uita de inspirație! Le arunci într-un rucsac și alergi spre un loc relaxant: poate un parc, o pădure, lacul Herăstrau? Simți nevoia unei oaze de liniște, iar apartamentul îmbâcsit de monotonie este ultima opțiune când vine vorba de creație. Ai găsit un colț de natură, perfect! Acum este momentul să ne imaginăm: cum ar fi să îl poți recrea în propriul apartament? Natura, verdele proaspăt al ierbii, albastrul cerului, lemnul bătrânilor copaci, peisaje și armonie, inspirație, imaginație…pare rupt de realitate!

 

 

Acesta este gândul pe care îl purtau de ceva timp proprietarii acestui apartament din București și pe care echipa de specialiști Archivity abia au așteptat să îl transforme în realitate. Pânza a fost schițată astfel: un cuplu tânăr de artiști, pasionați de tot ceea ce înseamnă natură și pictură. Apartamentul lor avea nevoie de o reîmprospătare zdravănă, iar pasiunea lor pentru natură avea să devină nota de autenticitate a căminului.

 

 

Dacă vorbim despre elemente moderne, practice și ingenioase, să ne uităm la acest corp de iluminat, realizat la comandă. Am putea spune că acesta este elementul care ne introduce cel mai puternic în atmosfera boemă a apartamentului. Arhitecții au luat în serios pasiunea proprietarilor pentru natură și iată ce decorațiune modernă și utilă au realizat.

Dacă și tu cauți piese inedite de decor, poți încerca aceste piese de mobilier sau aceste accesorii din lemn.

 

 

Canapeaua, retapițată în albastrul cerului, injectează căminul cu veselie și bunăstare. Perdelele și covorul sunt scăldate în nuanțe cafenii și scot în evidență pata de culoare a living-ului.

 

 

Bucătăria a fost gândită într-o paletă de culori neutre. Toată încăperea este acoperită de mobilă albă și această alegere ajută la echilibrarea accentelor din întreg open-space-ul. Totuși, peisajul natural al arhitecților nu a privat nici această cameră. Putem regăsi detalii cu frunze pe plăcile ceramice folosite, iar nuanța acestora este potrivită cu parchetul.

 

 

Riflajul de lemn a venit cu dublu rol. În primul rand, pentru a ascunde lateralul mobilei și în al doilea rând, pentru a separa vizual bucătăria de living. Să mai spunem că se adaugă astfel încă un detaliu din lemn?

 

 

Paleta de culori a peisajului este întregită de verdele proaspăt al lichenilor și mușchilor. Arhitecții trasează detaliile tabloului de natură. Sub nuanțe neutre, îmbrăcată în dantelă albă, bucătăria pune în valoare colțul de natură vie din imediata apropiere.

 

 

Fiecare colț al apartamentului este un capitol în povestea croită de arhitecți. Astfel, după o zi lungă la birou, proprietarii se pot relaxa în leagănul din living, citind o carte din mica bibliotecă. Odată cu acest colț de liniște, arhitecții au umplut pânza picturii lor și cu cerul presărat cu nori, prin lampa de pe măsuța de lectură.

 

 

Fototapetul cu siluete de copaci creează atmosfera boemă și romantică din hol. De altfel, arhitecții au presărat în fiecare încăpere detalii din lemn, în cele mai creative moduri. Agățătoriile cuierului, spre exemplu, au fost camuflate printre copacii ilustrați în fototapet, ca niște prelungiri 3D.

 

 

Cheia în ceea ce privește redecorarea nu stă în suma pe care o investești, ci în creativitate și ingeniozitate. Câteva rămurele de copac, stropite cu o vopsea albă pentru un aspect vintage, încadrate într-o ramă de lemn, au dat naștere unei decorațiuni econome și în perfectă armonie cu atmosfera încăperii.

 

 

Baia a fost și ea una din încăperile reamenajate. Urmând aceeași notă de eleganță, arhitecții au dispus o mobilă albă cu dublă utilitate: pe de o parte, pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare și pe de altă parte, pentru a continua tonul de culori pe care le regăsim în restul încăperilor. Accentele cerului albastru au fost inserate prin design-ul gresiei și faianței.  La dorința proprietarilor, arhitecții au renunțat la bideu, iar spațiul câștigat l-au folosit într-un mod practic și inteligent. Astfel, mașina de spălat a fost camuflată și a rămas un spațiu generos și pentru cosmeticele artistei căminului.

 

 

Balconul a fost închis și transformat în atelier de pictură: artistul apartamentului adaugă acum ultimele detalii pe pânza creațiilor sale. Arhitecții au ales o paletă cu culori neutre cu mici accente ale nuanțelor ierbii și cerului. Din acest motiv, artistul își poate așeza acum picturile pe pereții living-ului, fără să încarce prin aglomerarea de culori. Căminul este acum tabloul personalității proprietarilor, presărat cu pasiunile și amintirile lor, în culori vesele.

 

 

Text: Elisa Perțea Foto: Archivity

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful