Rustic relaxat în mijlocul deșertului, în California

 

Proprietara acestei case, artista și designerul de interior Lindsay Hollinger s-a ocupat singură de reamenajarea spațiului și de decor până la cel mai mic detaliu. Casa din Joshua Tree, California, SUA este de vânzare, dar poate fi și închiriată prin Airbnb celor ce își doresc să petreacă o vacanță relaxată în deșert.  Ce idei de amenajare putem prelua din ea, aflăm în cele ce urmează.

 

 

Chiar dacă nu ai cele mai moderne electrocasnice, poți aduce un suflu nou și o pată de culoare bucătăriei cu ajutorul unor plăci ceramice precum cele cu steluță pe fundal albastru. Împreună cu un cover textil, rafturi de lemn și câteva accesorii din lemn, toate pe un fundal alb imaculat poți crea un decor minimal, relaxat, rustic sau mediteranean.

 

 

Lemnul și orice fibră naturală adăugată în decor au beneficiul de a încălzi camera și de a aduce ambientului o tonalitate naturală.

 

 

În loc de scaune, o bancă de lemn cu pernuțe moi în tonuri naturale de culoare oferă mai mult spațiu celor ce stau la masă, dar și o pată rustică decorului. Dacă este combinată cu scaune și o masă moderne, scandinave, contrastul va aduce dinamism în texturi și forme la interior.

 

 

Pentru amenajarea unei astfel de case trebuie să luați în calcul și modul în care ea va fi încălzită pe timp de iarnă. Puteți alege fie această centrală murală dacă există conexiune la gaz, fie una dintre aceste centrale pe lemne.

 

 

Pentru amenajarea living-ului, proprietara s-a folosit de orange-ul puternic al canapelei, tonalitate ce se regăsește și în tablouri, culori pe care le-a combinat cu piese de mobilier din lemn nefinisat, textura rece a pereților albi sau din piatră împreună cu un covor pufos.

 

 

Dacă patul este piesa centrală a dormitorului, puteți încerca o abordare îndrăzneață și îl puteți amplasa în colț. Camera se va învârti în jurul lui, iar pereții din față vor oferi suficient loc pentru a ține spațiile de depozitare.

 

 

Accentele subtile de culoare, accesoriile din textile sau fibră naturală și simplitatea decorului aduc o senzație caldă decorului boem și relaxat.

 

 

Multe din piesele de mobilier folosite de proprietară în amenajare au fost cumpărate din târgurile de vechituri, anticariate sau magazine second-hand. Astfel de locuri vă asigură că puteți aduce un strop de personalitate unei amenajări.

 

 

Foto: Lindsay Hollinger

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful