Luiza Scarlat împreună cu colega ei, Cosmina Vilcu, de la studioul de arhitectură și design interior Acrea Design, au transformat un apartament de 94 m², amenajat ultima oară la începutul anilor 90, într-un cămin unde lemnul și accentele pastelate de culoare aduc natura și confortul la interior. Ce putem prelua în propria amenajare și care au fost cele mai dificile etape din amenajare, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Proprietara și fiica ei adolescentă le-au cerut designerilor să transforme apartamentul ponosit și învechit într-un spațiu luminos, proaspăt, cu o paletă de culori neutre și accente pastelate în care lemnul să aibă întâietate.

 

 

Pentru living designerii de interior au ales canapeaua și scaunele într-un crem deschis și au realizat corpuri de mobilier la comandă, albe cu blat din lemn. Rafturile pentru cărți, tablourile și parchetul sunt din lemn, iar fotoliul albastru pastel și covorul, împreună cu pernele decorative, aduc dinamism în decor. Aceste covoare pot aduce pata de culoare pe care o căutați în living, iar pentru întreținerea lor veți avea nevoie și de un aspirator.

 

 

Pe lângă plantele de interior, peretele din living este accesorizat cu licheni decorativi stabilizați ce nu necesită o atenție deosebită. Acești din urmă au fost creați de designeri pentru a evita costurile ridicate de pe piață.

 

 

În bucătărie, mobilierul realizat la comandă păstrează aceeași linie de design ca și cel din living –  alb cu lemn natural. Decorul simplu nu încarcă spațiul destul de restrâns, iar spațiile de depozitare generoase asigură loc suficient pentru ustensile și accesorii.

 

 

Instalația electrică, veche și total nepractică pentru necesitățile familiei, a fost complet reconfigurată asigurând prize suficiente în toate camerele apartamentului. Refacerea ei și montajul parchetului din lemn natural au fost printre cele mai dificile etape ale amenajării.

 

 

O idee numai bună de preluat în amenajarea apartamentelor înguste de la noi este deschiderea balconului către dormitor și amenajarea lui într-un loc de relaxare și citit. Trecerea de la o zonă la alta a fost cu ușurință realizată prin integrarea parchetului din lemn, dar și a panourilor din lemn ce se regăsesc în întreaga amenajare.

 

 

Ambele băi ale apartamentului păstrează aceeași linie cromatică ca și restul amenajării. În baia principală, vizibilă mai jos, au fost introduse chiar și panouri de lemn în duș și pe pereții băii.

 

 

Dormitorul fetei, are și el parte de un colț de relaxare în locul fostului balcon, dar și de un birou spațios și locuri de depozitare mult mai generoase.

 

 

Foto: Acrea Design 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful