Tavan arcuit și grinzi de lemn într-un apartament de poveste din Barcelona

 

Veche de mai bine de 100 de ani, această casă a fost recent împărțită în apartamente individuale. Noii proprietari ai apartamentului de la parter, Sara, soțul ei și copilul lor, au achiziționat locuința de îndată ce a apărut pe piață. Punctele forte ce i-au convins să se mute aici au fost minunata grădină la care numai ei au acces și elementele arhitecturale ale clădirii. Cum au amenajat și ce putem prelua din experiența lor, aflăm din cele ce urmează.

Living-ul a fost amenajat pe un nivel ceva mai înalt decât restul camerei de zi. Spațiul câștigat, cel de sub treaptă, a fost inteligent folosit pentru spații de depozitare.

 

Designerul de interior Roger Bellera i-a ajutat pe proprietari să păstreze și să recondiționeze elementele originale precum grinzile de lemn, tavanul arcuit și ramele ferestrelor. Pentru a pune în valoare toate aceste elemente, el s-a folosit de nuanțe de nisipiu pentru finisajul pereților și de cât mai multe piese de mobilier alb. Acestea din urmă nu încarcă vizual spațiul și aduc impresia de lumină la interior.

 

 

În multe din apartamentele de la noi, accesul spre o grădină sau un spațiu verde este destul de limitat, de aceea este posibil ca aerul din interior să fie destul de uscat. Puteți încerca unul dintre aceste umidificatoare. Dacă problema este încălzirea într-un spațiu mare, de pildă un șantier în construcție, puteți închiria unul dintre aceste aeroterme.

 

 

Pentru a permite luminii să pătrundă și în bucătărie, designerul de interior a adăugat o fereastră în peretele ce dă spre zona de zi. De asemenea, pentru a amplifica aceasta lumină, și în bucătărie majoritatea pieselor de mobilier sunt în alb. Scaunele și masa din lemn încălzesc încăperea ce altfel ar fi fost ușor sterilă.

 

 

În dormitor, tăblia de la pat a fost realizată la comandă, special pentru dimensiunea camerei și a patului. Ea funcționează atât ca noptieră cât și ca spații de depozitare pentru obiecte de decor.

 

 

Chiar dacă este restrânsă, grădina oferă familiei spațiu suficient pentru serile calde de vară, dar și un loc unde membrii familiei și prietenii lor se pot bucura de razele calde ale soarelui în zilele răcoroase de iarnă.

 

 

Foto: El Meuble

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful