Apartamentul unde modernul îmbrățișează simplitatea

 

Designerii de la Miso Architects au adus culoare și o atmosferă modernă în amenajarea acestui apartament de 4 camere, din București, cu o suprafață de 102 m², păstrând totodată o linie simplă și practică în decor. Cum au reușit, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Living-ul beneficiază de foarte multă lumină naturală, iar lemnul cu nuanța de salcâm Lakeland deschis și benzile LED integrate în mobilier și tavan îmblânzesc și încălzesc liniile drepte ale amenajării, dar și albul imaculat din finisaje.

 

 

Odată draperiile trase, intră în scenă corpurile de iluminat suspendate amplasate deasupra zonei de luat masa. Ele, împreună cu tapetul, delimitează și separă această zonă din living. În același timp, peretele de cărămidă contrastează tapetul, prin simplitatea pe care o emană, oferind astfel un aer clasic și contribuind totodată la senzația de spațiu oferită întregii încăperi.

 

 

Orice interior trebuie să aibă cel puțin o plantă de interior. Arhitecții s-au folosit pentru decorul acestui apartament de licheni stabilizați de la Roberto Rossi. Alte soluții, tot de la ei, de a aduce natura la interior sunt acești bonsai sau acești cactuși.

 

 

În bucătărie, stilul scandinav pare să fi pus stăpânire pe amenajare. Albul imaculat din pereți și finisajul alb lucios ale corpurilor de mobilier este încălzit de detaliile naturale al MDF-ului furniruit (stejar).

 

 

Interesantă și numai bună de furat ca și idee este dinamica pe care liniile de lemn ce maschează caloriferul și corpurile suspendate de mobilier o aduc la interior. De asemenea, vopseaua gri pe care se poate scrie este numai bună pentru mesaje între membrii familiei.

 

 

 

Și în amenajarea dormitorului matrimonial, jocul cald al luminilor LED intră într-o armonie jucăușă cu paleta cromatică contrastantă dintre galben și gri. Nuanțele din întreaga amenajare se regăsesc chiar și în tablourile cu mușchi, iar foto tapetul cu pădure induce senzația de prospețime forestieră la interior.

 

 

O altă idee ingenioasă găsim pe hol. Arhitecții au trebuit să mascheze panoul electric în așa fel încât să nu taie din continuitatea peretelui. Astfel acesta a fost acoperit cu ajutorul unei plăci rabatabile făcute la comandă.

 

 

Mobilierul la comandă din baie ascunde cu succes vederii mașina de spălat rufe și uscătorul, iar ușile culisante sunt special create pentru a nu ocupa prea mult spațiu atunci când sunt deschise.

 

 

Foto: Alexandru Dragoi

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful