Perfectă pentru o vacanță relaxată, această garsonieră de 30 m² a fost renovată cu atenție față de elementele arhitecturale originale ale clădirii ce datează din anii 1900, dar și în mod inteligent, pentru a le oferi proprietarilor un loc confortabil și primitor în spațiul restrâns disponibil. Cum a decurs amenajarea și ce idei putem prelua în propriile spații mici, descoperim în cele ce urmează.

 

 

Aflată la parterul unei clădiri din Liguria, Italia, garsoniera a fost amenajată ca și plan deschis, însă cu diferențieri bine puse la punct ale zonelor. Bucătăria deschisă către living, iar dormitorul separat de zona de zi printr-o piesă de mobilier ce funcționează și ca spațiu de depozitare. Dacă sunteți în căutare de soluții accesibile ca preț pentru bucătărie, această mobilă de bucătărie vă poate fi de folos. La fel, puteți alege de aici și scaune de birou.

 

 

Pereții clădirii au o grosime de 80 de cm și nu puteau fi atinși din motive de conservare. Astfel, la interior au fost creați pereți doar pentru a delimita baia și oferi suport bucătăriei în U. Deși destul de mică, bucătăria are îndeajuns de multe spații de depozitare datorită corpurilor suspendate, dar și a blatului ce se continuă spre exterior. Acesta din urmă nu funcționează doar ca spațiu de lucru ci și ca loc de luat masa.

 

 

Pentru decorul interior s-au folosit cât mai puține accente de culoare. Lemnul și textilele în tonuri naturale sunt singurele accente cromatice, ele nu doar încălzesc amenajarea, dar și aduc aer mediteranean la interior. Pereții în alb imaculat ajută la senzația de spațiu din interior.

 

 

Dormitorul se află ușor sub nivelul străzii, iar la interior lumina naturală intră numai pe fereastra și ușa de la intrare. Pentru a aduce lumina naturală și în zona de seară, designerii de interior au construit corpul de mobilier ce separă living-ul de dormitor până la 45 cm pentru a face loc luminii. Piesa de mobilier a fost realizată pe comandă și poate fi folosită drept corp de depozitare atât din dormitor cât și din living.

 

 

Baia a fost compartimentată în două părți. Prima este compusă din WC și duș, iar cea de-a doua din lavoar și un mini-dressing. Camerele sunt separate de o ușă glisantă.

 

 

Peretele de numai 140 de cm al băii a fost împărțit la milimetru. Cabina de duș ocupă 80 de cm, iar spațiul în exces, de lângă vasul WC, a fost transformat în loc de depozitare. Mai jos sunt câteva imagini cu garsoniera înainte de renovare.

 

 

Foto: Cose di Casa 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful