Cum a reușit o familie din Barcelona să transforme un apartament pe două niveluri într-un spațiu ce aduce mai mult a o căsuță pe plajă în stil mediteranean, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Kathleen este pe jumătate belgiană și pe jumătate olandeză, însă a crescut în Franța. Soțul ei este german. Împreună au hotărât să locuiască în Spania, iar apartamentul pe care l-au achiziționat pentru ei și familia lor trebuia să conțină piese de mobilier vintage. Ambii sunt pasionați de târgurile de vechituri, iar majoritatea pieselor de mobilier și a accesoriilor din decor au fost cumpărate din astfel de târguri, recondiționate și aduse la o nouă viață în noua lor casă.

 

 

Bucătăria și-au dorit-o în plan deschis, cât mai luminoasă și în alb imaculat, așa cum se obișnuiește în casele din Olanda și Germania, însă lumina caldă din Spania, lemnul și accentele de albastru deschis din living i-au adus un aer mediteranean relaxat și primitor.

Geamul din spatele rafturilor dă spre o stradă destul de aglomerată din Barcelona, așa că, pentru a avea intimitate, proprietarii au ales cărămizi de sticlă în loc de geam și au câștigat și un loc pentru depozitare, fără să renunțe la lumina naturală.

 

 

Inițial podeaua apartamentului era dintr-un terrazzo în nuanțe de galben. Proprietarii au vopsit peste el cu vopsea folosită la marcarea locurilor de parcare pentru a economisi bani.

 

 

Acest dulap a fost găsit de proprietară aruncat pe stradă. Ea l-a luat, l-a recondiționat și vopsit în turcoaz și i-a găsit locul perfect în living.

 

 

Cei doi copii ai familiei studiază pianul, iar scaunul de repetiții a fost și el achiziționat dintr-un târg de antichități.

 

 

Și pentru amenajarea uneia dintre băi au fost folosite accentele vintage. Ele se regăsesc în bateriile de la duș, lavoar și în oglinda găsită într-un magazin second-hand. O altă idee de furat este peretele despărțitor dintre duș și lavoar. El separă zonele, dar nu încarcă vizual spațiul. Pentru amenajarea propriei baie aici găsiți gresie și faianță, iar aici oglinzi de baie.

 

 

Pentru decorul dormitorului matrimonial paleta cromatică a devenit ceva mai romantică, cu accente fine de roz prăfuit împreună cu detalii florale, atât în plantele de interior, cât și în caseta de șemineu achiziționată de la un târg de vechituri.

 

 

Afară, tenda creată din fibre vegetale de un artizan din Andalusia protejează de soarele puternic al verii.

 

 

Foto: El Mueble 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful