Designerii de interior de la Abracadabra Decor au transformat această micuță mansardă din Vigo, Spania, într-un loc perfect pentru un cuplu ce își dorește să locuiască într-o atmosferă boemă în centrul orașului. Cum s-au folosit de înălțimea tavanului și ce alte idei putem prelua din amenajare aflăm din cele ce urmează.

 

 

Amenajarea mansardei a pornit de la finisarea grinzilor de lemn și a pereților în alb imaculat pentru a induce senzația de spațiu și lumină în interior. Plafonul de lemn de la mezanin și podeaua au fost lăsate în culoarea lemnului pentru a încălzi spațiul. Într-o astfel de abordare a amenajării, aceste decorațiuni interioare pot aduce dinamism interiorului.

 

 

Insula de bucătărie, și ea finisată cu plăci din lemn de pin, ca și platforma de la mezanin, separă vizual living-ul de bucătărie, dar este și folosită ca loc de luat masa.

 

 

Dormitorul creat cu ajutorul unei platforme deasupra bucătăriei nu exista înainte, însă designerii au realizat că înălțimea tavanului le permite să adauge la interior încă un dormitor de 8 mp. Accesul spre el se face printr-o scară, tot din lemn de pin.

 

 

Micuța bucătărie în formă de U a fost vopsită în turcoaz deschis pentru o notă discordantă cromatic la interior, dar și pentru a o separa vizual de restul zonei de zi. Este dotată cu toate electrocasnicele necesare. Dacă aveți o bucătărie atât de mică, un astfel de grătar electric vă permite să gătiți chiar și în cele mai restrânse condiții.

 

 

 

Simplu și practic, dormitorul de la mezanin este folosit cel mai des de prietenii ce vin în vizită, dar și de cuplu în după-amiezile leneșe și călduroase din weekend.

 

 

În spatele bucătăriei, după un hol și o baie, este dormitorul matrimonial, și el amenajat simplist și încălzit de grinzile de lemn.

 

 

Pentru a crea o baie cât mai practică și aerisită, designerii de interior au renunțat la cada ce ocupă o mare parte din spațiu și au înlocuit-o cu un duș. Lângă acesta, un dulap ascunde centrala apartamentului. Și aici, ca dealtfel în fiecare cameră, este prezent lemnul de pin, în formă de dulăpior pentru lavoar. Folosirea aceluiași material în fiecare cameră a unui apartament sau casă aduce unitate interiorului și unește vizual spațiile.

 

 

Foto: MiCasa

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful