Da, ai citit bine, în casa unei prințese. Este vorba de Bettina Wittgenstein, ce trăiește în Hamburg, Germania și care și-a dorit mereu să dețină o casă de vacanță în Mallorca, Spania. Cum și-a împlinit visul și, mai ales, ce idei putem prelua în propria amenajare, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Totul a început de la achiziționarea terenului, niciuna din casele vizitate nu se potrivea cu dorințele prințesei și a continuat cu aducerea de electricitate și apă potabilă pe teren. Pentru construcția casei au fost folosite numai materiale tradiționale, din regiune. Exteriorul casei a fost vopsit în stucco venețian, obloanele în verde, iar la interior au fost folosite ca finisaje culorile gri și bej. În ceea ce privește piesele de mobilier, textilele și accesoriile, marea lor majoritate au fost achiziționate din Franța.

 

 

Grinzile de lemn și podeaua din piatră naturală sunt omniprezente în întreaga amenajare. Bucătăria, extrem de spațioasă, este perfectă pentru serile lungi de vară în care familia se reunește și împărtășește povești. Chiar dacă piesele de mobilier și amenajarea sunt rustice, electrocasnicele și finisajele sunt piese moderne. În bucătărie se regăsesc chiar și o friteuză, precum aceasta, dar și accesorii pentru gătirea lentă sau slow cooking.

 

 

Imediat lângă bucătărie, o masă din lemn masiv cu scaune asortate oferă spațiu suficient pentru mesele copioase împreună cu prietenii și familia.

 

 

În dormitorul matrimonial, ferestrele largi, cât o ușă, permit luminii naturale să pătrundă în spațiul generos. Mixul de lemn, textile naturale, piatră și piese clasice de mobilier crează o atmosferă intimă, naturală, în care rusticul se împletește armonios cu clasicul.

 

 

La exterior, grădina generoasă, terasele și piscina oferă spațiul necesar pentru petreceri și discuții în aer liber. Tot aici, un nou material natural își face apariția, și anume fierul, integrat cu delicatețe în piesele de mobilier.

 

 

Accentele de roșu, verde, galben și portocaliu, prezente la interior, au fost preluate și în decorul spațiilor de afară. Astfel, interiorul și exteriorul comunică armonios cromatic.

 

 

Foto: El Mueble

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful